מנזלה תבשיל חומוס וחצילים, שמקורו בלבנון.
החומרים : 4 חצילים פרוסים (ממליחים ומעברים למסננת למשך 3 שעות). 3 בצלים גדולים (לפרוס לטבעות ). 3 עגבניות גדולות(לפרוס לעיגולים , 4 פרוסות מכל עגבניה) 2 כפות רסק עגבניות 1 כפית תבלין בהרת 1 כפית כמון 2 כפות אבקת מרק עוף. 11/2 כוס חומוס גרגירים. (להשרות ל 12 שעות לפחות)
אופן ההכנה : מנגבים את החצילים מהנוזלים ומטגנים בשמן זית או תירס. מטגנים את הבצל עד להשחמה. מטגנים את טבעות העגבניות רק עד שיתאפשר להסיר את הקליפה. בסיר רחב וגבוה, מכינים קרקעית מבצל מטוגן. מעליה מניחים בסדר מופתי חצילים.(החצילים כולם אמורים להספיק ל 3 שכבות) ןמעליהם מניחים שכבה של 2/3 מהחומוס. מעל לחומוס מניחים את העגבניות פרוסה ליד פרוסה. מעליהם מניחים את חצילים ומעל לחצילים שופכים את יתרת גרגרי החומוס. לסיום מניחים את החצילים שנותרו. ממלאים במים עם התבלינים ורסק העגבניות, עד חצי מגובה תכולת הסיר, בהתחלה מבשלים על אש גבוהה עד לרתיחה , ומייד מעבירים לאש נמוכה. משך הבישול כשעתיים שלוש. מגישים חם עם פיתה טובה לספיגת הרוטב.
* אם אתם אוהבים חריף אפשר להוסיף פלפל חריף או להוסיף כפית פלפל שחור.
מקור המתכון : גולשים

|