עדשים עם אטריות סוג של מג'דרה על בסיס של אטריות "עָדָס וּרֵשְטָה"
החומרים: 1 כוס עדשים חומות מושרים במים ל 6 שעות לפחות 150 גרם אטריות ביצים שטוחות רחבות 1 כפית מלח 1 כפית כמון קמצוץ פלפל שחור (לא הכרחי) 1 כפית סומק 2 בצלים קצוצים מטוגנים עד להשחמה כ 3 כפות שמן זית. 3 כוסות מים
אופן ההכנה: מבשלים את העדשים עם המים כ – 15 דקות על אש נמוכה. מוסיפים את האטריות, המלח, הפלפל, והכמון, בוחשים וממשיכים בבישול עד שהאטריות מתרככות וממשיכים לבשל תוך כדי בחישה . עד שרמת המים נהיית מזערית והתבשיל מקבל מרקם של נזיד סמיך. מוסיפים את הבצל, הסומק בוחשים ומורידים מהאש. מעבירים לצלחות הגשה או קעריות אישיות, ומניחים להתקרר.
* יש המעדיפים את התבשיל קר מהמקרר, וכאלו המעדיפים אותו בחום החדר. * יש המבשלים את התבשיל ללא הבצל והסומק, ואת הבצל המטוגן עם הסומק מפזרים על המנה. * אחרים יטגנו עם הבצל והסומק רצועות דקות של גזר ואת התערובת הזו מוסיפים על המנה. הכל תלוי מההרגלים מהמטבח של אמא.
מקור המתקון: גולשים
.jpg)
|