מג'דרה אורז
המג'דרה הינו מתכון נפוץ בקרב ערביי ישראל.
השילוב של העדשים עם האורז, נותן תוספת נאה גם עם סלט ערבי וגם עם יוגורט,
ועוד שילובים רבים.
החומרים: 1 כוס עדשים ירוקות. להשרות במים למשך 4 שעות. 5 כפות שמן זית. 4 בצלים קצוצים דק. 2 כוסות אורז שטוף היטב במים זורמים. 2 כפיות גדושות מלח דק 1 כפית פלפל שחור, טחון טרי 1/2 כפית כורכום 4.5 כוסות מים 1/2 כפית כמון
אופן ההכנה:משרים את העדשים במים למשך 4 שעות. מסננים, מעבירים לסיר. מוסיפים מים עד כיסוי ומביאים לרתיחה. מבשלים על להבה נמוכה כ 20 דקות ומסננים את המים. מחממים בסיר כבד את השמן ומטגנים את הבצל עד שיזהיב. מוסיפים את האורז, מתבלים במלח ופלפל, כמון וכורכום. מטגנים 2 דקות. מוסיפים את העדשים ומערבבים. מוסיפים את המים, מביאים לרתיחה, מבשלים על להבה נמוכה כ 20 דקות. מכבים, משהים 15 דקות ומערבבים. יש בשלנים המוסיפים 1/2 כפית קינמון או 1/2 כפית כורכום לתבשיל.
הדפס דף זה !
מקור המתכון: גולשים
.jpg)
|