חביתת אפונה

החומרים (4 מנות): 300 גרם אפונה טריה, (את הקליפה מנקים מהקרום הפנימי, ו"מהחוטים" שבקצבות התרמיל, וחותכים למרובעים,) או כמות זהה של אפונה קפואה קטנה מופשרת. 6 יח' בצלים ירוקים קצוצים. 1/4 כוס שמן זית. 8 ביצים. 1 יח' פלפל ירוק חריף או מתוק קצוץ לפי הטעם פלפל שחור ומלח
אופן ההכנה: מטגנים בשמן את האפונה, הבצל והפלפל כ-10 דקות, עד שהירקות מיתרככים. מוסיפים את הביצים ומערבבים היטב. מתבלים ומגישים כשהביצים מתייצבות אך לא מתייבשות. מגישים חם בצלחת או בתוך פיתה חמה.

|