"חומוס לחמה"
חומוס עם בשר מנת חומוס עשירה יש שמגדירים אותה כסלט
חומרים ל-8 מנות
לחומוס: 250 גרם חומוס מזן "בולגרי" 1 כפית סודה לשתייה טחינה גולמית משובחת 1 כפית שום כתוש 1/4 כוס מיץ לימון 1/4 כוס שמן זית מלח
לבשר: 350 גרם בשר עגל או כבש טרי חתוך לקוביות קטנות מעט שמן זית, מלח ופלפל 1 כף בהרט 1 בצל קצוץ דק
להגשה: טחינה מוכנה דלילה פטרוזיליה קצוצה שמן זית
אופן הכנה:
חומוס: משרים חומוס במים ל-24 שעות. מסננים ושוטפים. מניחים בסיר, מכסים במים, מוסיפים סודה לשתייה ומבשלים כשעה ורבע עד לריכוך מלא. (ושומרים את מי הבישול) מעבירים למעבד מזון 2 כוסות מהחומוס המבושל, טחינה גולמית, מיץ לימון, שום כתוש, שמן זית, 1 כפית מלח ו-1/2 כוס ממי בישול החומוס. טוחנים עד למרקם של קרם חלק. אם המרקם סמיך מדי מדללים במי הבישול של החומוס עד שמגיעים למרקם
הרצוי. טועמים ומתקנים את התיבול. (את יתר הגרגירים שומרים חמים יחד עם מי הבישול).
לבשר: מטגנים בצל בשמן זית להזהבה קלה. מוסיפים בשר ומטגנים עד שהוא משנה צבע. מתבלים במלח,
פלפל ובהרט. מוסיפים כוס מים ומבשלים כ-45 דקות, עד שהבשר רך ורוב הנוזלים נספגים.
להגשה: מסדרים בצלחת חומוס, מניחים מעל תבשיל בשר, מפזרים מלמעלה גרגירים חמים,
מפזרים פטרוזיליה קצוצה ומטפטפים טחינה, ושמן זית .
.jpg)
מקור המתכון : של השף סוהיל אבו נסרה מסעדת ערבסקה
|