חוביזה מבושלת עם בצל
מנה שאפשר לאכול סתם כך ואפשר להשתמש בה כמילוי לפטאיר,
את עלי החוביזה אפשר למצוא בשדות ובחצרות בשפע. ללקט רק את הצמח עם העלים החלקים !
חומרים: 1 ק"ג עלי חוביזה (חלמית) שטופים היטב וחתוכים דק 4 בצלים בינוניים חתוכים לקוביות דקות 1/4 כוס שמן זית מלח לימון פפריקה מתוקה או חריפה לפי הטעם
אופן ההכנה: שמים את הבצל בסיר עם שמן עד שהבצל מזהיב. מוסיפים את עלי החוביזה והמלח, הפפריקה ומבשלים על אש קטנה במשך 20 דקות. עד שכל הנוזלים מתאדים , מורידים מהאש ומוספים את מיץ הלימון ומתבלים לפי הטעם. מגישים חם או קר.
* הערה: מי שקוטף את החוביזה בשדה כדאי שידע שיש שני מינים: אחד מהם עם שערות,
שהוא בלתי אכיל והסוג השני, בעל עלים חלקים, שהוא אכיל ומומלץ לקטוף אותו ממש עכשיו לפני שהוא פורח.
מקור המתכון : גולשים
"
.jpg)
|