סלט חצילים קטנים
להכין יום מראש. החצילים הקטנים מתאימים גם להחמצה וגם למלוי בבשר. יש שני צבעים: שחורים וסגולים-ורודים. האחרונים מתאימים יותר להחמצה.
מצרכים : חצילים קטנטנים בלאדי, שחורים או סגולים 3 כפות מלח לימון פלפל גדול ירוק פלפל גדול אדום 2 עגבניות 6 שיני שום גדולות כף מלח ¼ כוס שמן זית
אופן ההכנה: לסלק את גבעולי החצילים ולהכניס אותם לסיר גדול. להוסיף כליטר מים, לכסות ולהביא לרתיחה. כאשר המים רותחים, להוסיף לסיר מלח לימון, להניח משקולת (צלחת הפוכה למשל) על החצילים, כדי שיהיו טבולים, לשוב ולכסות, לבשל על אש גדולה ברתיחה נמרצת כעשר דקות, עד שהחצילים מתרככים (לבדוק עם שיפוד או סכין). להוציא החצילים למסננת, לשמור את מי הבישול!!! לקרר גם את החצילים וגם את מי הבישול. לחתוך כל חציל לאורך לרבעים. להחזיר החצילים החתוכים למי הבישול המקוררים. לקצוץ לחתיכות קטנות את הפלפלים ולהוסיף. לחתוך העגבניות לקוביות ולהוסיף. למעוך ולהוסיף את שיני השום. להוסיף מלח ושמן זית ולערבב. לקרר יום אחד ולהגיש.
מקור המתכון: סדנת בישול עם השף חוסאם עבאס
.jpg)
|