כרובית עם טחינה
הטחינה המומלצת היא זו המיוצרת בשכם, ג'ירפה או יונה. אם אין – טחינה נצרת היא המומלצת. כמו שחוסאם אמר, יש המון סוגי טחינות בארץ וכולן טובות, רק שיש כאלה הטובות יותר... שימו לב לאופן הכנת הטחינה. ושימו לב גם לכך שאין בה שום!
מצרכים : כרובית מחולקת לפרחים קטנים שמן זית לטיגון עמוק טחינה גולמית מלח מלח לימון (אפשר מיץ לימון טרי במקום) מים קרים מאד סומאק
הכנה : לחמם שמן בסיר לטיגון עמוק לטגן במחזורים את הכרובית בשמן חם, עד לצבע זהוב, להוציא למסננת להכין טחינה: לערבב מים קרים עם מלח ומלח לימון בקערה גדולה. להוסיף לזה את הטחינה ולערבב. להוסיף מים קרים עד לקבלת הסמיכות הרצויה. הסמיכות למתכון זה היא כשל שמנת מתוקה, דהיינו – די דלילה. לקצץ הכרובית המטוגנת לחתיכות קטנות (1/2 ס"מ), לערבב עם הטחינה ולהוסיף סומאק. לקרר במקרר לפחות '30.
מקור המתכון : סדנת בישול עם השף חוסאם עבאס ממסעדת אל-באבור
לעשן בכל מקום !
ולהיפטר מהתמכרות לסיגריות !
.jpg)
|