תערובת חמוצים (טרשי)
חומרים: 1 כוס חומץ הדרים 2 כפות מלח 2 כוסות מים 2 גזרים קלופים וחתוכים לעיגולים בעובי 1- 2 ס"מ 1 ראש כרובית קטנה לפורר לפרחים. 1 גמבה חתוכה לרצועות 1 פלפל ירוק חתוך לרצועות 3 מלפפונים קטנים חתוכים לעיגולים בעובי 4- 5 ס"מ 1/2 כרוב לבן קטן חתוך לקוביות בינוניות 1 יח' "בישבש" שומר חתוך 2 יח' פלפל חריף ירוק או אדום חתוך לטבעות 1 או 2 ראשי שום מקולף (שיניים שלמות) 5 יח' עלי דפנה 5 יח' עלים של ענבים 5 יח' פלפל אנגלי (לשבור את הפלפל)
אופן ההכנה: להרתיח את החומץ עם המים והמלח כשהמים רותחים יש להכניס לסיר את הירקות ולהוציא אחרי 5 דקות. להכין צנצנת זכוכית גדולה עם מכסה אטום בגומייה, לשטוף את פנים הצנצנת במים רותחים, להכניס את הירקות וביניהם לשים את השום, עלי הדפנה, טבעות הפלפל החריף ועלי הענבים. למזוג פנימה את המים עם החומץ, עד גובה פתח הצנצנת, להשתדל לא להשאיר אוויר, לסגור ולהמתין 4 ימים בערך. יש שמוסיפים מעט כורכום שנותן צבע זהוב לירקות.
מקור המתכון: גולשים

|