סלט עילת
(עולש בר)
מתכון ערבי מסורתי מעולש בר , לכל מי שאהב את המרירות שבירק הזה.
.jpg)
המצרכים: קילו עילת 2 בצלים גדולים קצוצים לרצועות חצי כוס שמן זית שני לימונים 2 ליטר מים
אופן ההכנה: מביאים את המים עד לרתיחה חזקה. שוטפים את העילת מתחת לברז וקוצצים לחתיכות גדולות. מסננים את העילת ומוסיפים למים הרותחים למשך כ- 5 דקות. מוציאים מן המים ומסננים ומועכים אותם בידיים עד שלא נשאר טיפת מים. מניחים את שמן הזית במחבת או בסיר מחממים את השמן ומוסיפים את הבצל ומטגנים אותו עד שישחים. מוסיפים את העילת, מערבבים ביחד כ- 5 דקות ומוסיפים את המלח לפני שמורידים. מורידים מן האש ומוזגים אותו לצלחות. חותכים את הלימונים כל לימון ל- 4 פלחים ומגישים בצלחת לתוספת טעם חמצמץ ואוכלים.
יש מגזרים שמוסיפים מעט פפריקה חריפה
זה הפיתרון לעשן "בקאילו "
מותר לעשן בכל מקום !
|