לַבַן אֵימום/אֵימו
מרק/נזיד יוגורט ובשר עגל
החומרים :
1.5 ליטר יוגורט
1 ק"ג בשר עגל ללא שומן
5 בצלים קצוצים
שליש כוס שמן זית
1 כף גדושה קמח
מלח לפי הטעם
1 כף נענע יבשה מפוררת (לא הכרחי)
אופן ההכנה :
מבשלים את הבשר בחצי ליטר מים עד שיתרכך.
בסיר אחר מטגנים את הבצל בשמן הזית עד שיהיה שקוף.
להוסיף לבצל כוס וחצי ממי הבישול של הבשר ואת היוגורט .
בחצי כוס מים קרים ממיסים את הקמח לבלילה דלילה,
את הבלילה להוסיף לסיר היוגורט תוך כדי ערבוב עד השלב שלפני הרתיחה.
מוספים ליוגורט את הבשר (מסונן ללא הנוזלים).
מוספים את המלח לפי הטעם, מביאים לרתיחה ומורדים מהאש.
בהגשה ניתן להוסיף את הנענע לפי הצורך.
יש שמגישים את הנזיד עם שישבראק (מתכון באתר)
מקור המתכון : גולשים
|