x
בניית אתרים בחינם
הפוך לדף הבית
הוסף למועדפים
שלח לחבר
 
 

מתכונים  מהמטבח

הערבי בישראל
 

  
   מדריך הדפסה וחיפוש    צור קשר    פורום    המומלצים    הטחינה    כתבות    תן חיוך    זכויות נכים ומוגבלים
 
    דף הבית
    תרבות האוכל הערבי
    על המאכלים המסורתיים
    תבלינים
    מילון ערבי-עברי-ערבי
    סלטים שונים
    סלטים דגנים וקטניות
    סלטים וירקות מבושלים
    מתכונים - ביצים וירקות
    מתכונים - דגנים וקטניות
    מתכונים - בצקים מאפים
    מתכונים - עם יוגורט
    מתכונים - מרקים
    מתכונים - דגים
    מתכונים - עוף
    מתכונים - ממולאים
    מתכונים - בשר /עגל
    מתכונים - טלה וכבש
    מתוקים, עוגיות ועוד
    תרופות בית !
עָוָואמָה
או זָלַאבִּיָה
כדורי בצק מטוגנים וטבולים בסירופ סוכר
 

 
רכיבים:
1 ק"ג קמח
½ כוס שמן
1 כוס סוכר
1 כף שמרים יבשים
2 - ½ 1 כוסות מים פושרים
שמן לטיגון עמוק

לדבש:
1 כוס דבש
1 כוס מים
1 מקל קינמון
1 ס"מ ג'ינג'ר טרי
1 כוכב אניס


אופן ההכנה:
מערבבים את השמרים עם כפית סוכר, כף קמח ומעט מים פושרים
ומניחים בצד ל - 10 דקות.
מניחים בקערת המיקסר את הקמח והסוכר,
מוסיפים את תערובת השמרים ואת השמן.
מפעילים את המיקסר ומוסיפים בהדרגה את המים עד שמתקבל בצק רך.
מכסים את הבצק במגבת לחה ומתפיחים במקום חמים כשעה
עד שהבצק מכפיל את נפחו.
מרדדים את הבצק לעובי ½ ס"מ
וקורצים צורות בעזרת כוס או חותכן עוגיות.
מחממים על להבה בינונית שמן לטיגון עמוק,
מטגנים את הסופגניות השטוחות עד הזהבה, הופכים פעם אחת במהלך הטיגון,
לוחצים מעט את הסופגניות אל תחתית הסיר בעזרת מזלג
על מנת למנוע התנפחות יתר.

לדבש:
מבשלים יחד את כל החומרים על אש נמוכה 5 דקות.
טובלים את הסופגניות בדבש המתובל ל- 10 שניות ומגישים.
 

 
 
 
תודתי ניתנת לכל הבשלנים וכותבי המתכונים שאת עמלם
אנו מפרסמים באתר זה
וכל המוסיף יבורך
תודה