x
בניית אתרים בחינם
הפוך לדף הבית
הוסף למועדפים
שלח לחבר
 
 

מתכונים  מהמטבח

הערבי בישראל
 

  
   מדריך הדפסה וחיפוש    צור קשר    פורום    המומלצים    הטחינה    כתבות    תן חיוך    זכויות נכים ומוגבלים
 
    דף הבית
    תרבות האוכל הערבי
    על המאכלים המסורתיים
    תבלינים
    מילון ערבי-עברי-ערבי
    סלטים שונים
    סלטים דגנים וקטניות
    סלטים וירקות מבושלים
    מתכונים - ביצים וירקות
    מתכונים - דגנים וקטניות
    מתכונים - בצקים מאפים
    מתכונים - עם יוגורט
    מתכונים - מרקים
    מתכונים - דגים
    מתכונים - עוף
    מתכונים - ממולאים
    מתכונים - בשר /עגל
    מתכונים - טלה וכבש
    מתוקים, עוגיות ועוד
    תרופות בית !
עוגיות רחת לוקום
עוגיות מתוקות, פריכות וטעימות להפליא,
שקצת קשה להפסיק לאכול.
 
 
המרכיבים : 
250 גרם חמאה
1 גביע שמנת חמוצה
4 חלמונים
400 גרם  קמח לבן
1/2 שקיק  אבקת אפייה
שקיק סוכר וניל 
רחת לוקום, חתוכות לקוביות בגודל 1 ס"מ על 1 ס"מ לערך

לעיטור: אבקת סוכר

אופן ההכנה:
לילה מראש, מכינים בצק: מעבדים במעבד מזון או במיקסר חמאה, שמנת וחלמונים.
בקערה נוספת מערבבים קמח, סוכר ואבקת אפיה ומוסיפים למסה שבמעבד מזון/מיקסר בהדרגה. מעבדים עד לקבלת בצק חלק. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר, ללילה.
למחרת: מחממים תנור ל-170 מעלות.
מקמחים משטח עבודה ומרדדים את הבצק לעובי 3 מ"מ בעזרת מערוך. מסמנים עיגול בבצק בעזרת כל תבנית עגולה או רינג בקוטר 24-26 ס"מ (שעוזר/ת לשרטט עיגול יפה) וחותכים סביב-סביב בעזרת סכין חדה. מסירים את עודפי הבצק (ומוסיפים ליתרת הבצק).
חותכים כל עיגול ל-12 משולשים קטנים, כלומר חותכים תחילה לארבעה משולשים- ואז חותכים כל משולש ל-3 משולשים קטנים.
מניחים פיסת רחת לוקום בבסיסו של כל משולש ומגלגלים פנימה, תוך שמהדקים את הבצק סביב הלוקום. סוגרים ומניחים על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה, במרחק של 1 ס"מ בין עוגיה לעוגיה, כשהקצה של המשולש מונח כלפי מטה, כך שלא יפתח בזמן האפייה.
אופים במשך 20 דקות או עד להזהבה נאה או השחמה קלה מאוד, מוציאים ובוזקים מיד אבקת סוכר. מצננים מעט ומגישים.
 
 
מקור המתכון גולשים
 
 
 
 כמה כסף ובריאות ישארו לך בייד כל חודש, 
כשתעבור לסגרייה האלקטרונית ?
 
הפתרון האלטרנטיבי להתמכרות לסיגריות!
חדש חדש בישראל
סיגרייה אלקטרונית כתחליף לעישון!

http://www.tako.co.il
 
 
תודתי ניתנת לכל הבשלנים וכותבי המתכונים שאת עמלם
אנו מפרסמים באתר זה
וכל המוסיף יבורך
תודה