"בסבוסה" 1 עוגת מגש סולת בסירופ סוכר
מאותרת באגוזי מלך או שרדים

חומרים: ¾ כוס שמן תירס 2 ביצים ½ 3 כוסות סולת ½ 1 כוסות סוכר ¼ 1 כפית אבקת אפייה 1 כף תמצית וניל ¾ כוס מיץ תפוזים 100 גרם חצאי שקדים מולבנים או אגוזי מלך
לסירופ : 2 כוסות מים 2 כוסות סוכר 1 כוס דבש 1 כפית תמצית מי ורדים
הכנה: מקציפים יחד את הביצים (החלבון והחלמון יחד) והסוכר במשך 5 דקות. מוסיפים את השמן בזילוף דק תוך כדי הקצפה. מוספים לסירוגין את הסולת ,תמצית הווניל, כפית אבקת אפייה . ומיץ התפוזים לתוך קערת המיקסר וממשיכים לערבב עד לקבלת תערובת אחידה. מעבירים לתבנית משומנת היטב ומשטחים, בעזרת סכין, מסמנים על העוגה פסים אלכסוניים שתי וערב, שיחלקו אותה למעוינים קטנים. להניח שקד
וכ"ו במרכז כל מעוין. אופים בתנור שחומם מראש ל - 180 מעלות צלזיוס במשך 30-40 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
בינתיים מכינים את הסירופ. מרתיחים יחד את כל החומרים מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל עד שכל הסוכר נמס. חותכים למעיינים לפי הסימון שעל העוגה. ויוצקים את הסירופ על פני העוגה, שכל הסירופ ייספג. מגישים בחום החדר .
מקור המתכון :
גולשים
לעשן בכל מקום !
ולהיפטר מהתמכרות לסיגריות !
"בסבוסה" 2
עוגת מגש סולת עם תמרים
מאותרת באגוזי מלך או שרדים
החומרים : ק"ג סולת 1 כוס סוכר 1 אבקת אפייה 2 אבקת וניל 1 כוס שמן 1 1/2 כוסות מים כ-15 תמרים
לסירופ: 2.5 כוסות סוכר 3 כוסות מים מעט לימון סחוט תמצית מי זהר
אופן ההכנה : 1. מכניסים את כל המרכיבים לתוך קערה למעט התמרים, השקדים והאגוזים.
מעבדים את כל המרכיבים לעיסה אחידה ובסוף מחלקים אותה לשתיים. 2. משמנים בחמאה תבנית בקוטר 26*24 ס"מ. מניחים חצי מהכמות של הבצק בעדינות
בתבנית ומהדקים לדפנות. 3. פותחים את התמרים ומגלענים. מניחים על מחבת עם מעט שמן על אש קטנה לכמה דקות
(כדי שהם יתרכחו), מוספים את האגוזים והשקדים הקצוצים, ומערבבים למעין עיסה דביקה.
4. מורחים/מניחים את התערובת מעל הבצק בתבנית. מניחים את החלק השני של הבצק מעל
התמרים.
5. חותכים/מסמנים את העוגה לריבועים ישרים או אלכסונים
(על כל ריבוע אפשר להוסיף בוטנים,שקדים וכ"ו)
ומכניסים לתנור בחום של 180, למשך 30 עד 40 דקות. 6. במקביל מכניסים לסיר את חומרי הרוטב עם מעט מיץ לימון ובוחשים עד שמתקבל נוזל
אחיד דבשתי.
7. אחרי שהעוגה מוכנה (החלק העליון מזהיב ופנים העוגה יבש) מעמיקים את החיתוך/סימון
שיש על העוגה ושופכים עליה את נוזל הדבש.
גולשים
|