x
בניית אתרים בחינם
הפוך לדף הבית
הוסף למועדפים
שלח לחבר
 
 

מתכונים  מהמטבח

הערבי בישראל
 

  
   מדריך הדפסה וחיפוש    צור קשר    פורום    המומלצים    הטחינה    כתבות    תן חיוך    זכויות נכים ומוגבלים
 
    דף הבית
    תרבות האוכל הערבי
    על המאכלים המסורתיים
    תבלינים
    מילון ערבי-עברי-ערבי
    סלטים שונים
    סלטים דגנים וקטניות
    סלטים וירקות מבושלים
    מתכונים - ביצים וירקות
    מתכונים - דגנים וקטניות
    מתכונים - בצקים מאפים
    מתכונים - עם יוגורט
    מתכונים - מרקים
    מתכונים - דגים
    מתכונים - עוף
    מתכונים - ממולאים
    מתכונים - בשר /עגל
    מתכונים - טלה וכבש
    מתוקים, עוגיות ועוד
    תרופות בית !
"לדר"
דפי פרי הממשמש מיובש
 
החומרים :
1 ק"ג משמש "בלדי" בשל ומגולען הפרי שניתן להסיג רק בתחילת העונה
משמש "בלדי", זה המשמש הקטן שהגלעין שלו מאורך ופנים הגלעין לא מר,
או משמש רגיל אבל בשל ושצבעו כתום.
300 גר' סוכר
5 ניצני ציפורן
1 כף שמן חמניות או כל שמן עדין
2 ימי חמסין עם מינימום לחות, או תנור חשמלי


ההכנה :
לרסק את הפרי למחית, בעזרת מכונת בשר או מעבד מזון (לא בבלנדר)
להוסיף את הסוכר ואת ניצני הציפורן ולבשל על להבה בינונית/קטנה
לערבב מידי פעם עם כף עץ עד להסמכה, הסמיכות הרצויה, כשהמחית מתחיל להתקשות,
וכאשר חורצים בכף עץ בתוך התערובת, מעין "תעלה" עד לתחתית הסיר, התערובת אינה חוזרת מייד ומכסה.
את השקע שיצרנו. מכנים תבנית או כל משטח חלק וגדול משומן קלות,
משטחים את המחית לשכבה דקה ע"י מעין "שפכטל" מעץ או מרית עץ לעובי של (3 מ"מ, (

הייבוש :
ביום חמסין שרבי מניחים לייבוש בחוץ (לא מתאים לשפלה בה יש אחוזי לחות גבוהים וטל בלילה),
במקום מוצל, פורסים מעל רשת צפופה (רשת זבובים) למנוע מחרקים ליהנות מהמעדן שלנו.
משך הייבוש יומיים שלושה.
בתנור בחום /60/80 מעלות עם דלת פתוחה מעט ליציאת אדים, למשך 4 שעות, לבדוק מידיי פעם,
אך לא לקרר עד לייבוש הרצוי.
מוציאים מהתבנית ומניחים על רשת לקירור ולייבוש נוסף.
כאשר הקריש יבש, משמנים קלות ומגלגלים למעין רולדה.

בקלנסווה תעמתי לדר מתותים המתכון יגיע בקרוב.

הדפס דף זה

מקור המתכון גולשים

  קורס חינם
אך לעשות כסף באינטרנט ללא ידע מוקדם !
 
קורס כסף באינטרנט בחינם
כולם מדברים על כסף באינטרנט... בוא
לעשות במקום לדבר! הירשם עכשיו בחינם

http://www.clickim.co.il/

 
 
תודתי ניתנת לכל הבשלנים וכותבי המתכונים שאת עמלם
אנו מפרסמים באתר זה
וכל המוסיף יבורך
תודה