ההכנה :
לרסק את הפרי למחית, בעזרת מכונת בשר או מעבד מזון (לא בבלנדר)
להוסיף את הסוכר ואת ניצני הציפורן ולבשל על להבה בינונית/קטנה
לערבב מידי פעם עם כף עץ עד להסמכה, הסמיכות הרצויה, כשהמחית מתחיל להתקשות,
וכאשר חורצים בכף עץ בתוך התערובת, מעין "תעלה" עד לתחתית הסיר, התערובת אינה חוזרת מייד ומכסה.
את השקע שיצרנו. מכנים תבנית או כל משטח חלק וגדול משומן קלות,
משטחים את המחית לשכבה דקה ע"י מעין "שפכטל" מעץ או מרית עץ לעובי של (3 מ"מ, (
הייבוש :
ביום חמסין שרבי מניחים לייבוש בחוץ (לא מתאים לשפלה בה יש אחוזי לחות גבוהים וטל בלילה),
במקום מוצל, פורסים מעל רשת צפופה (רשת זבובים) למנוע מחרקים ליהנות מהמעדן שלנו.
משך הייבוש יומיים שלושה.
בתנור בחום /60/80 מעלות עם דלת פתוחה מעט ליציאת אדים, למשך 4 שעות, לבדוק מידיי פעם,
אך לא לקרר עד לייבוש הרצוי.
מוציאים מהתבנית ומניחים על רשת לקירור ולייבוש נוסף.
כאשר הקריש יבש, משמנים קלות ומגלגלים למעין רולדה.
בקלנסווה תעמתי לדר מתותים המתכון יגיע בקרוב.
הדפס דף זה
מקור המתכון גולשים
קורס חינם
אך לעשות כסף באינטרנט ללא ידע מוקדם !