x
בניית אתרים בחינם
הפוך לדף הבית
הוסף למועדפים
שלח לחבר
 
 

מתכונים  מהמטבח

הערבי בישראל
 

  
   מדריך הדפסה וחיפוש    צור קשר    פורום    המומלצים    הטחינה    כתבות    תן חיוך    זכויות נכים ומוגבלים
 
    דף הבית
    תרבות האוכל הערבי
    על המאכלים המסורתיים
    תבלינים
    מילון ערבי-עברי-ערבי
    סלטים שונים
    סלטים דגנים וקטניות
    סלטים וירקות מבושלים
    מתכונים - ביצים וירקות
    מתכונים - דגנים וקטניות
    מתכונים - בצקים מאפים
    מתכונים - עם יוגורט
    מתכונים - מרקים
    מתכונים - דגים
    מתכונים - עוף
    מתכונים - ממולאים
    מתכונים - בשר /עגל
    מתכונים - טלה וכבש
    מתוקים, עוגיות ועוד
    תרופות בית !
רחת לוקום
 
החומרים:
2 כוסות קמח אורז או גבשי עמילן או עמילן תירס (קונפלור)
1 ק"ג סוכר
מיץ מ- 1 לימון
250 גרם פיסטוק חלבי קלוי וקלוף (או אגוזי מלך או אגוזי לוז)
3 כפיות מי ורדים
צבע מאכל (לא חייב)
אופן ההכנה :
מרדפדים תבנית אפייה בבד חיתול כך שהשוליים שלו יוצאים מהתבנית. מפזרים על התבנית כוס אחת מהאורז הטחון.
שמים את הסוכר בסיר. מוסיפים ליטר ורבע מים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את מיץ הלימון ואת הכוס השנייה של האורז הטחון ואז ממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב. כשהנוזל מבעבע ומעלה קצף מנמיכים את הלהבה, ומבשלים כשעתיים. מערבבים מדי פעם.
(בדיקה: כעבור שעתיים לוקחים כפית מהתערובת ומכניסים אותה לקערית עם מים קרים מאוד. צריך לקבל כדור גמיש שניתן לעיצוב. אם נוצר כדור כזה מכבים את האש).
מוסיפים את הפיסטוקים או האגוזים, שלמים או קצוצים, ואת מי הוורדים. יוצקים את הבלילה לתוך התבנית ומשהים למשך 24 שעות בחוץ.
כעבור 24 שעות הופכים את התבנית על קרש חיתוך וזורים על הרחת לוקום אבקת סוכר. חותכים למלבנים ומגלגלים אותם באבקת סוכר.
הדפס דף זה


מקור המתכון גולשים

 
 
תודתי ניתנת לכל הבשלנים וכותבי המתכונים שאת עמלם
אנו מפרסמים באתר זה
וכל המוסיף יבורך
תודה