"עטייף"
מעדן פנקייק אגוזים מתוק, שאוכלים בארוחות המציינות
את סוף הצום.
במהלך חודש הרמדאן.
חומרים: (ל-20 כיסונים) 8 כפות קמח 1 כף שטוחה שמרים יבשים 1 כוס מים (לעיתים מעט יותר בהתאם לסמיכות הבלילה) 2 כפות סולת 1/2 כפית סוכר 1/4 כפית מלח שמן או מרגרינה לטיגון סירופ סוכר - 1 ק"ג סוכר מומס בליטר מים עם מי זהר
החומרים למלית: 200 גרם אגוזי מלך טחונים גס כפית קינמון 3 כפות אבקת סוכר מגרינה לטיגון
ההכנה : מערבבים את 8 כפות הקמח עם 2 כפות סולת וכחצי כפית מלח. ממיסים את השמרים במים עם חצי כפית סוכר וממתינים 10 דקות. מערבבים את הקמח עם השמרים וממתינים כשעתיים עד שהבלילה תופחת, יוצקים מהבלילה ומטגנים חביתיות טיגון קל במחבת משומנת. מניחים מעט מהמלית על כל חביתית ומקפלים לחצי, כך שנוצרים סהרונים, ומהדקים היטב בקצות האצבעות את הכיסונים,מטגנים לאחר הטיגון שופכים עליהם סירופ סוכר ומגישים.
הדפס דף זה !
|