x
בניית אתרים בחינם
הפוך לדף הבית
הוסף למועדפים
שלח לחבר
 
 

מתכונים  מהמטבח

הערבי בישראל
 

  
   מדריך הדפסה וחיפוש    צור קשר    פורום    המומלצים    הטחינה    כתבות    תן חיוך    זכויות נכים ומוגבלים
 
    דף הבית
    תרבות האוכל הערבי
    על המאכלים המסורתיים
    תבלינים
    מילון ערבי-עברי-ערבי
    סלטים שונים
    סלטים דגנים וקטניות
    סלטים וירקות מבושלים
    מתכונים - ביצים וירקות
    מתכונים - דגנים וקטניות
    מתכונים - בצקים מאפים
    מתכונים - עם יוגורט
    מתכונים - מרקים
    מתכונים - דגים
    מתכונים - עוף
    מתכונים - ממולאים
    מתכונים - בשר /עגל
    מתכונים - טלה וכבש
    מתוקים, עוגיות ועוד
    תרופות בית !
"עטייף"
מעדן פנקייק אגוזים מתוק, שאוכלים בארוחות המציינות
את סוף הצום.
במהלך חודש הרמדאן.

 
חומרים: (ל-20 כיסונים)
8 כפות קמח
1 כף שטוחה שמרים יבשים
1 כוס מים (לעיתים מעט יותר בהתאם לסמיכות הבלילה)
2 כפות סולת
1/2 כפית סוכר
1/4 כפית מלח
שמן או מרגרינה לטיגון
סירופ סוכר - 1 ק"ג סוכר מומס בליטר מים עם מי זהר
החומרים למלית:
200 גרם אגוזי מלך טחונים גס
כפית קינמון
3 כפות אבקת סוכר
מגרינה לטיגון

ההכנה :
מערבבים את 8 כפות הקמח עם 2 כפות סולת וכחצי כפית מלח.
ממיסים את השמרים במים עם חצי כפית סוכר וממתינים 10 דקות.
מערבבים את הקמח עם השמרים וממתינים כשעתיים עד שהבלילה תופחת, יוצקים
מהבלילה ומטגנים חביתיות טיגון קל במחבת משומנת.
מניחים מעט מהמלית על כל חביתית ומקפלים לחצי, כך שנוצרים סהרונים,
ומהדקים היטב בקצות האצבעות את הכיסונים,מטגנים
לאחר הטיגון שופכים עליהם סירופ סוכר ומגישים.

הדפס דף זה !

 
תודתי ניתנת לכל הבשלנים וכותבי המתכונים שאת עמלם
אנו מפרסמים באתר זה
וכל המוסיף יבורך
תודה