ריבת תאנים
מרקחת פרי תוצרת בית,
מוגשת לרוב כתוספת לתה של ארוחת הבוקר.

חומרים: 1 ק"ג תאנים 1 מקל קינמון 750 גרם סוכר מיץ מלימון טרי
הכנה: שוטפים את התאנים, חותכים לרבעים ומניחים בסיר רחב. מוסיפים את הסוכר ומקל הקינמון ומניחים בצד לכמה שעות (אפשר למשך הלילה) עד שהתאנים מגירות נוזלים. מניחים את הסיר על להבה גבוהה ומביאים לרתיחה. מסירים את הקצף, מנמיכים את האש ומבשלים על להבה קטנה תוך כדי בחישה תכופה, מוסיפים את הלימון, וממשיכים לבשל עד שהמרקחת מגיעה לנקודת הקרישה. מסלקים את מקל הקינמון, מעבירים לצנצנות מעוקרות וסוגרים היטב.
.jpg)
|