x
בניית אתרים בחינם
הפוך לדף הבית
הוסף למועדפים
שלח לחבר
 
 

מתכונים  מהמטבח

הערבי בישראל
 

  
   מדריך הדפסה וחיפוש    צור קשר    פורום    המומלצים    הטחינה    כתבות    תן חיוך    זכויות נכים ומוגבלים
 
    דף הבית
    תרבות האוכל הערבי
    על המאכלים המסורתיים
    תבלינים
    מילון ערבי-עברי-ערבי
    סלטים שונים
    סלטים דגנים וקטניות
    סלטים וירקות מבושלים
    מתכונים - ביצים וירקות
    מתכונים - דגנים וקטניות
    מתכונים - בצקים מאפים
    מתכונים - עם יוגורט
    מתכונים - מרקים
    מתכונים - דגים
    מתכונים - עוף
    מתכונים - ממולאים
    מתכונים - בשר /עגל
    מתכונים - טלה וכבש
    מתוקים, עוגיות ועוד
    תרופות בית !
ריבת תאנים
מרקחת פרי תוצרת בית,
מוגשת לרוב כתוספת לתה של ארוחת הבוקר.


 

 
חומרים:
1 ק"ג תאנים
1 מקל קינמון
750 גרם סוכר
מיץ מלימון טרי

הכנה:
שוטפים את התאנים, חותכים לרבעים ומניחים בסיר רחב.
מוסיפים את הסוכר ומקל הקינמון ומניחים בצד לכמה שעות
(אפשר למשך הלילה) עד שהתאנים מגירות נוזלים.
מניחים את הסיר על להבה גבוהה ומביאים לרתיחה. מסירים את הקצף,
מנמיכים את האש ומבשלים על להבה קטנה תוך כדי בחישה תכופה,
מוסיפים את הלימון, וממשיכים לבשל עד שהמרקחת מגיעה לנקודת הקרישה.
מסלקים את מקל הקינמון,
מעבירים לצנצנות מעוקרות וסוגרים היטב.

הדפס דף זה !

מקור המתכון גולשים

 
 
תודתי ניתנת לכל הבשלנים וכותבי המתכונים שאת עמלם
אנו מפרסמים באתר זה
וכל המוסיף יבורך
תודה