"בוזה על חליב"
גלידה חלב ערבית
החומרים: 4 כוסות חלב כוס ורבע סוכר 3 כפות קורנפלור, או אבקת סחלב (יש להשיג בחנויות התבלינים) 1/8 כפית מסטיקא טחונה (יש להשיג בחנויות התבלינים) 1 כפית מי ורדים
אופן ההכנה: 1. בסיר בינוני מחממים את החלב 2. להסיר מהאש ממש לפני הרתיחה 3. בקערה קטנה להמיס את הקורנפלור או הסחלב במעט מים קרים, מעט מאד רק עד שנמס 4. מחזירים את סיר החלב לאש נמוכה 5. מוסיפים לחלב את תערובת הקורנפלור/סחלב תוך ערבוב מתמיד 6. ממשיכים לבשל עד שהתערובת מסמיכה 6. מוסיפים את המסטיקא ואת מי הורדים ומערבבים נמרצות 7. מניחים להתקרר 8. מעבירים למכונת גלידה, ופועלים לפי ההוראות 9. בהצלחה ובתאבון
הדפס דף זה !
מקור המתכון: חמדה -"בעקרון הוא מתורגם מאיזשהו אתר ערבי"
|