x
בניית אתרים בחינם
הפוך לדף הבית
הוסף למועדפים
שלח לחבר
 
 

מתכונים  מהמטבח

הערבי בישראל
 

  
   מדריך הדפסה וחיפוש    צור קשר    פורום    המומלצים    הטחינה    כתבות    תן חיוך    זכויות נכים ומוגבלים
 
    דף הבית
    תרבות האוכל הערבי
    על המאכלים המסורתיים
    תבלינים
    מילון ערבי-עברי-ערבי
    סלטים שונים
    סלטים דגנים וקטניות
    סלטים וירקות מבושלים
    מתכונים - ביצים וירקות
    מתכונים - דגנים וקטניות
    מתכונים - בצקים מאפים
    מתכונים - עם יוגורט
    מתכונים - מרקים
    מתכונים - דגים
    מתכונים - עוף
    מתכונים - ממולאים
    מתכונים - בשר /עגל
    מתכונים - טלה וכבש
    מתוקים, עוגיות ועוד
    תרופות בית !
"בוזה על חליב"
גלידה חלב ערבית
 
 
החומרים:
4 כוסות חלב
כוס ורבע סוכר
3 כפות קורנפלור, או אבקת סחלב (יש להשיג בחנויות התבלינים)
1/8 כפית מסטיקא טחונה (יש להשיג בחנויות התבלינים)
1 כפית מי ורדים


אופן ההכנה:
1. בסיר בינוני מחממים את החלב
2. להסיר מהאש ממש לפני הרתיחה
3. בקערה קטנה להמיס את הקורנפלור או הסחלב במעט מים קרים, מעט מאד רק עד שנמס
4. מחזירים את סיר החלב לאש נמוכה
5. מוסיפים לחלב את תערובת הקורנפלור/סחלב תוך ערבוב מתמיד
6. ממשיכים לבשל עד שהתערובת מסמיכה
6. מוסיפים את המסטיקא ואת מי הורדים ומערבבים נמרצות
7. מניחים להתקרר
8. מעבירים למכונת גלידה, ופועלים לפי ההוראות
9. בהצלחה ובתאבון

הדפס דף זה !


מקור המתכון:
חמדה -"בעקרון הוא מתורגם מאיזשהו אתר ערבי"


 

 
תודתי ניתנת לכל הבשלנים וכותבי המתכונים שאת עמלם
אנו מפרסמים באתר זה
וכל המוסיף יבורך
תודה