x
בניית אתרים בחינם
הפוך לדף הבית
הוסף למועדפים
שלח לחבר
 
 

מתכונים  מהמטבח

הערבי בישראל
 

  
   מדריך הדפסה וחיפוש    צור קשר    פורום    המומלצים    הטחינה    כתבות    תן חיוך    זכויות נכים ומוגבלים
 
    דף הבית
    תרבות האוכל הערבי
    על המאכלים המסורתיים
    תבלינים
    מילון ערבי-עברי-ערבי
    סלטים שונים
    סלטים דגנים וקטניות
    סלטים וירקות מבושלים
    מתכונים - ביצים וירקות
    מתכונים - דגנים וקטניות
    מתכונים - בצקים מאפים
    מתכונים - עם יוגורט
    מתכונים - מרקים
    מתכונים - דגים
    מתכונים - עוף
    מתכונים - ממולאים
    מתכונים - בשר /עגל
    מתכונים - טלה וכבש
    מתוקים, עוגיות ועוד
    תרופות בית !
"באלוזה"
דומה למלבי על בסיס מים
 אך בתוספת שמקנה למלבי חזות
 של "מדוזה" עם שברי פנינות נוצצות.

 
החומרים:
1 כוס קונפלור
8 כוסות מים
כוס וחצי סוכר או לפי הטעם
תמצית מי אדרים או ורדים לפי הטעם
כוס תערובת של שקדים חלוטים (מולבנים), פ וצנוברים.


חומרים לסירופ:
1 כוס סוכר חום
1 כוס מים
כפית תמצית מי שושנים

אופן ההכנה:
מערבבים את הקורנפלור עם המים לעיסה חלקה בסיר גדול.
מביאים לרתיחה לאט לאט תוך ערבוב.
מבשלים באיטיות תוך בחישה שלא ישרף, עד שירתח.
מבשלים עד שמסמיך.
כדי לבדוק אם מוכן, טובלים כף עץ בפודינג. אם מצפה את גב הכף - מוכן.
אפשר גם לטפטף טיפת פודינג על צלחת קרה. אם נוצר כדור קטן ויציב - מוכן.
בוחשים פנימה את מי פריחת ההדרים או וורדים.
מבשלים עוד 2-3 דקות.
מוסיפים האגוזים והשקדים הקצוצים, מערבבים היטב ומוזגים לקערית זכוכית
עם תחתית כיפתית.
הכנת הסירופ:
בסיר מערבבים את כל החומרים ומבשלים
עד שהסוכר נמס

ההגשה:
מרוקנים את קערית הבלוזה לצלוחית הגשה,
(כשהכיפה כלפי מעלה,) . נועצים במרכז שקד מקולף,
ומעל הכל את הסירופ.
הכיפה זוהרת מהלובן של השקדים והצנוברים ורועדת כמו מדוזה.

הדפס דף זה !

מקור המתכון :
גולשים

 
 
 
תודתי ניתנת לכל הבשלנים וכותבי המתכונים שאת עמלם
אנו מפרסמים באתר זה
וכל המוסיף יבורך
תודה