x
בניית אתרים בחינם
הפוך לדף הבית
הוסף למועדפים
שלח לחבר
 
 

מתכונים  מהמטבח

הערבי בישראל
 

  
   מדריך הדפסה וחיפוש    צור קשר    פורום    המומלצים    הטחינה    כתבות    תן חיוך    זכויות נכים ומוגבלים
 
    דף הבית
    תרבות האוכל הערבי
    על המאכלים המסורתיים
    תבלינים
    מילון ערבי-עברי-ערבי
    סלטים שונים
    סלטים דגנים וקטניות
    סלטים וירקות מבושלים
    מתכונים - ביצים וירקות
    מתכונים - דגנים וקטניות
    מתכונים - בצקים מאפים
    מתכונים - עם יוגורט
    מתכונים - מרקים
    מתכונים - דגים
    מתכונים - עוף
    מתכונים - ממולאים
    מתכונים - בשר /עגל
    מתכונים - טלה וכבש
    מתוקים, עוגיות ועוד
    תרופות בית !
קרם מלבי
קרם עדין המזכיר את המהלבי על מצה
של אטריות קדאים ובציפוי רוטב תותים.
 
 

 
חומרים:
3 גבעים (כוסות) שמנת מתוקה
3 כוסות חלב
250 גרם סוכר
150 גרם קורנפלור
מי ורדים
כוס מים
 
לתוספות:
350 גרם שערות כנאפה
1/2 קילו תותים
1/2 קילו סוכר
 
אופן ההכנה:
1. מחממים בסיר את השמנת והחלב עד לרתיחה, תוך כדי בחישה. מוסיפים את הקורנפלור והסוכר
וממשיכים לבחוש עד קבלת מסה סמיכה.
2. מורידים מהאש ומוסיפים את מי הורדים.
3. לאחר קירור מכניסים את ה"גוש" לשקית זילוף ושמים במקרר ל-3 שעות.
4. הכנת שערות הכנאפה: מכניסים את שערות הכנאפה לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך
10 דקותו מקררים.
5. הכנת התותים: מחממים בסיר קטן את התותים עם הסוכר ובוחשים למשך 10 דקות.
6. סידור המנה: בתחתית כוס הגשה מסדרים מעט שערות כנאפה. עליהם מזליפים מלבי קר ומעל מניחים
כשתי כפיות תותים מסוכרים.
 

מקור המתכון : http://www.haimtov.co.il/GoodLife/Inner.aspx?ArticleID=2394
מתכון של השף חוסאם עבאס ממסעדת "אל באבור"



 
תודתי ניתנת לכל הבשלנים וכותבי המתכונים שאת עמלם
אנו מפרסמים באתר זה
וכל המוסיף יבורך
תודה