x
בניית אתרים בחינם
הפוך לדף הבית
הוסף למועדפים
שלח לחבר
 
 

מתכונים  מהמטבח

הערבי בישראל
 

  
   מדריך הדפסה וחיפוש    צור קשר    פורום    המומלצים    הטחינה    כתבות    תן חיוך    זכויות נכים ומוגבלים
 
    דף הבית
    תרבות האוכל הערבי
    על המאכלים המסורתיים
    תבלינים
    מילון ערבי-עברי-ערבי
    סלטים שונים
    סלטים דגנים וקטניות
    סלטים וירקות מבושלים
    מתכונים - ביצים וירקות
    מתכונים - דגנים וקטניות
    מתכונים - בצקים מאפים
    מתכונים - עם יוגורט
    מתכונים - מרקים
    מתכונים - דגים
    מתכונים - עוף
    מתכונים - ממולאים
    מתכונים - בשר /עגל
    מתכונים - טלה וכבש
    מתוקים, עוגיות ועוד
    תרופות בית !
מלבי
על בסיס חלב
אחיו התאום של המלבי המקורי ודודם של הבלוזה
 ושל קרם קמארדין שהם על בסיס מים,
אך טעמו הרבה יותר עדין ועשיר.


 
החומרים:
למלבי-
6 כוסות חלב
2 כוסות מים בחום החדר
1 כוס קורנפלור או שביבי עמילן
12 כפית סוכר
כף תמצית מי ורדים

לתערובת-
100 גרם פיסטוקים מקולפים וקצוצים
100 גרם שקדים מקולפים (מולבנים) וקצוצים
50 גרם צמוקים מגולענים
הכנת התערובת:
לערבב את כל החומרים בכלי יבש.

לסירופ-
כוס מים
כוס סוכר
כף מי ורדים
צבע מאכל אדום
הכנת הסירופ:
בפינג'אן ממיסים את הסוכר, מורידים מהאש ומוספים את צבע המאכל
ואת תמצית מי הורדים.

אופן הכנת :
מרתיחים בסיר את החלב עם הסוכר .
ממיסים את העמילן ב 2 כוסות המים עד שכל העמילן נמס.
מוזגים באיטיות לתוך החלב הרותח, ותוך בחישה מתמדת.
(שלא יבצרו גושים) ממשיכים לבשל לעוד 5 דקות, מבלי להפסיק לבחוש.
בדקה האחרונה להוסיף את מי הורדים, ולמזוג את המהלבי לצלוחיות
הגשה , לפזר מעל את תערובת השקדים, פיסטוק, צמוקים.
להניח לקירור ולהכניס למקרר (מומלץ להגיש לאחר מינימום 4 שעות במקרר.
בהגשה למזוג מעל את הסירופ.
ניתן להמיר 2 כוסות חלב ב 2 כוסות שמנת מתוקה
 

מקור מתכון:
גולשים
 
 
                                                 לעשן בכל מקום !
                                        ולהיפטר מהתמכרות לסיגריות !
 
לעשן במסעדה, בקניון ואפילו במטוס !
טאקו, סיגירה אלקטרונית ללא רעלים
וניקוטין , פשוט לעשן בכל מקום

http://www.tako.co.il
 
תודתי ניתנת לכל הבשלנים וכותבי המתכונים שאת עמלם
אנו מפרסמים באתר זה
וכל המוסיף יבורך
תודה