מלבי
על בסיס חלב
אחיו התאום של המלבי המקורי ודודם של הבלוזה
ושל קרם קמארדין שהם על בסיס מים, אך טעמו הרבה יותר עדין ועשיר.
החומרים: למלבי- 6 כוסות חלב
2 כוסות מים בחום החדר 1 כוס קורנפלור או שביבי עמילן 12 כפית סוכר כף תמצית מי ורדים
לתערובת- 100 גרם פיסטוקים מקולפים וקצוצים 100 גרם שקדים מקולפים (מולבנים) וקצוצים 50 גרם צמוקים מגולענים הכנת התערובת: לערבב את כל החומרים בכלי יבש.
לסירופ- כוס מים כוס סוכר כף מי ורדים צבע מאכל אדום הכנת הסירופ: בפינג'אן ממיסים את הסוכר, מורידים מהאש ומוספים את צבע המאכל ואת תמצית מי הורדים.
אופן הכנת : מרתיחים בסיר את החלב עם הסוכר . ממיסים את העמילן ב 2 כוסות המים עד שכל העמילן נמס. מוזגים באיטיות לתוך החלב הרותח, ותוך בחישה מתמדת. (שלא יבצרו גושים) ממשיכים לבשל לעוד 5 דקות, מבלי להפסיק לבחוש. בדקה האחרונה להוסיף את מי הורדים, ולמזוג את המהלבי לצלוחיות הגשה , לפזר מעל את תערובת השקדים, פיסטוק, צמוקים. להניח לקירור ולהכניס למקרר (מומלץ להגיש לאחר מינימום 4 שעות במקרר. בהגשה למזוג מעל את הסירופ.
ניתן להמיר 2 כוסות חלב ב 2 כוסות שמנת מתוקה
מקור מתכון: גולשים
לעשן בכל מקום !
ולהיפטר מהתמכרות לסיגריות !
|