סנוניה
סנוניה היא ממתק ערבי מסורתי. השם סנוניה נגזר מ-אל סנוניה (מהמילה שן "سن" בערבית)
טקס המציין את בקיעת השן הראשונה בפי התינוק.
לרגל האירוע רוקחת אימו תבשיל מיוחד המורכב מקמח המורתח במים,
שלאחר הפיכתו לעיסה מוסיפים לו סוכריות .
החומרים ל-6 מנות: 1/2 ק"ג חיטה. 100 גר' קצח. 100 גר' אגוזי מלך, קצוצים. 100 גר' שזיפים מיובשים, חתוכים. 100 גר' צימוקים. 200 גר' דבש. 300 גר' סוכר. 50 גר' ינסון (תבלין ערבי).
להגשה: 200 גר' עדשי שוקולד, מצופים. 200 גר' גרגרי רימונים (בעונה).
אופן ההכנה: שמים את החיטה בסיר ומכסים במים עד לחצי גובה הסיר. מבשלים במשך כ-20 דקות. בודקים מדי כמה זמן אם החיטה התרככה. מצננים ומשאירים כחצי כוס ממי הבישול בצד. מעבירים את החיטה המבושלת לקערה עמוקה ומוסיפים את כל המרכיבים, למעט הרימונים והעדשים. מוסיפים את מי הבישול ומערבבים הכל יחד. מעבירים את התערובת לקערת הגשה מזכוכית ומפזרים למעלה את העדשים וגרגרי הרימונים.
הדפס דף זה !
מקור המתכון : http://ifeel.co.il/page/11783 מיתוך מגזין דרך האוכל מתכון של השף חוסאם עבאס ממסעדת "אל באבור"
|