ק פ ה قهوة
שני סוגי הקפה העיקרים המקובלים במטבח הערבי.
המשקה הפופולארי ביותר, קפה מתוק (קהווה חילוֶוה قهوة حلوة).
קולים את הפולים באחד משני סוגי קלייה, שחורה או זהובה,
או תערובת משני הסוגים.
לאחר מכן טוחנים/קוטשים אותם עד דק.
בבישול מוספים הרבה סוכר.
קפה מר (קהווה סָאדָה قهوة سادة). קפה ללא סוכר, טעמו מר מאוד.
קולים את הפולים קלייה שחורה ולאחר מכן טוחנים/קוטשים
אותם טחינה בנונית.
לשני סוגי הקפה מוספים פולי הל שבורים לפני ההגשה.
הכנת הקפה נחשבת לטקס בפני עצמו לכן לפני שנתחיל חשוב לדעת.
כדי להגיע למיצוי טעמים מקסימלי מומלץ לבשל את הקפה על אש בינונית
ובלי סוכר.
לא לערבב בכלל בזמן הבישול ! שכן הערבוב יעשה על ידי המים הגועשים.
ה"קאימק", הקצף הסמיך שנוצר בעת הבישול, הוא מדד לקפה איכותי.
ולכן אין להפסיק לבשלו עד לסמיכות "הקאימק" הרצוי.
אך גם לא לחרוך (לשרוף) את הקפה.
לעולם אל תיתנו לקפה לרתוח כי קפה נהרס.
את הסוכר וההל לאוסיף רק בהורדת הפינג'אן מהאש.
מתחנת קפה
החומרים :
כפית גדושה של קפה (לפי התערובת הרצוייה) על כל כוס קפה.
מים לפי כמות הרצוייה.
1-2 פולי הל שבורים לכל כוס.
סוכר לפי הכמות הרצוייה.
ההכנה :
מחממים את המים בפינג'אן עד לרתיחה.
מורדים מהאש ומוספים את הקפה, בוחשים היטב ומחזירים לאש.
מבשלים על להבה נמוכה ולא מרתיחים !
מורידים מהאש ומחזירים לאש לסרוגין ומיד כשהקפה מתחיל לבעבע בקצות הפינג'אן,
מפסיקים את תהליך הבישול .
מוספים את פולי ההל והסוכר לפי המתיקות הרצויה .
המאדרין מעברים לפינג'אן הגשה מיוחד.
מוזגים לכוסות זכוכית או חרס קטנות, רק על שולחן ובזמן ההגשה.
בצד נהוג להגיש כוס מים קרים, שמכינה את החיך לטעם הקפה.
פינג'אן להכנתת הקפה פינג'אן להגשת הקפה
מקור המתכון : מתכון האורך
|