בורגול עם בשר כבש
ופול ירוק

החומרים : 1 ק"ג תרמילי פול ירוק 1 כוס בורגול גס 1/2 ק"ג בשר כבש 1 בצל קטן קצוץ 3 כוסות מים רותחים 1/2 כפית מלח
לעיטור: 2 כפות כוסברה קצוצה דק 2 שיני שום קצוצות דק
אופן ההכנה : 1. קולפים את תרמילי הפול ושוטפים את הגרעינים (מתקבל בערך כוס וחצי של גרעינים) ומסננים . 2. מחממים בסיר חצי מכמות השמן ומוסיפים את הפול, הבשר והבצל. מטגנים על אש קטנה, כ-10 דקות, תוך כדי בחישה. 3. מוסיפים את המים הרותחים עם המלח. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה כ-30 דקות בסיר מכוסה. 4. שוטפים את הבורגול ומסננים. מוסיפים את הבורגול המסונן לתבשיל וממשיכים לבשל על אש גבוהה עד שהמים ייספגו (כ-15 דקות). ממשיכים לבשל עוד
כ-10 דקותעל אש נמוכה. 5. בשמן שנותר משחימים, במחבת נפרדת, את הכוסברה עם השום. מפזרים מעל המנה ומגישים.
מקור המתכון : http://www.ynet.co.il/ency/1,7340,L-560753,00.html
|