בורגול עם טלה תבשיל טלה טחון, שמגישים על מצע של בורגול, או קוסקוס בלדי (מפתול) או תלולית של חומוס .

חומרים ל-6 מנות: 750 גרם טלה טחון 4 כוסות בורגול גס שמן זית 2 בצלים קצוצים 1 כף שטוחה בהראט (ראו מסגרת) מלח ופלפל שחור טחון טרי 1/2 כוס ציר טלה (של "מרינדו") או מים 3-2 כפות פטרוזיליה קצוצה 1 כף תרכיז רימונים 2 כפות צנוברים קלויים
אופן ההכנה: משרים בורגול במים למשך 3 שעות, עד שהמרקם נעשה נגיס. מחממים מחבת כבדה עם שמן זית, ומטגנים בצל כ-5 דקות להזהבה. מוסיפים בשר טחון, ומטגנים להשחמה, תוך כדי פירור הבשר. מתבלים בבהראט, מלח ופלפל, מוסיפים ציר טלה או מים, ומבשלים 5 דקות עד לאידוי.
להגשה: מסדרים את הבורגול בצלחות הגשה, כך שבמרכז נשארת גומחה לבשר. עורמים את הבשר החם, מתבלים במעט פטרוזיליה, תרכיז רימונים וצנוברים ומגישים מיד.
מקור המתכון: http://food.walla.co.il/?w=//846683
|