טלה עם מלוחיה
.jpg) מולח'יה ירוקה
החומרים לארבעה אנשים: 4 חתיכות של בשר טלה עם עצם מהצואר או מהכתף
במשקל של 300 גר' ליחידה בערך. 1 ק"ג מלוח'יה טריה קצוצה. 8 בצלי שאלוט מקולפים שלמים. 4 ראשי שום שלמים עם הקליפה. 10 שיני שום מקולפים וקטושים. כוס שמן תירס. 1/2 כוס שמן זית.
בהרט, מוסקט, פלפל שחור, מלח או אבקת מרק בשר.
אופן ההכנה: מתבלים את הבשר בכל סוגי התבלינים ואח"כ מחממים את שמן התירס במחבת ומטגנים עד שהבשר
נהיה שחום. מעבירים את הבשר לסיר ומכסים במים. באותו שמן מטגנים את הבצל
וושני השום השלמים ומעבירים לס;יר הבשר מבשלים במשך שלוש שעות על אש קטנה. לאחר שהבשר נהיה רך מוסיפים את עלי המלוח'יה לסיר. מחממים 1/2 כוס שמן זית במחבת ומטגנים את המלוחיה והשום הכתוש.
מוסיפים לסירהבשר טועמים ומשפרים את הטעם עם המלח והתבלינים. מגישים עם אורז לבן
מקור המתכון : מנה המוגשת בממסעדת דיאנה בנצרת
|