תבשיל בשר טלה
עם "עכוב"
עקוב מנוקה
החומרים : 1 ק"ג עכוב כ- ½ 1 ק"ג חזה, כתף או צוואר טלה, חתוך ל- 6 חלקים מלח, פלפל שחור, אגוז מוסקט ובהר (לא בהרט) שמן זית 2 בצלים, חתוכים לקוביות 3 שיני שום, קלופות 2 או 1 גבעולי טימין
צרור פטרוזליה קצוצה
אופן ההכנה: חותכים את שורש העכוב וזורקים, מסירים את העלים השחורים שמכסים את הגבעול וזורקים מסירים את הקוץ שבראש הגבעול וזורקים. פורסים את הגבעול הנקי מחממים שמן זית במחבת מתבלים את נתחי הבשר ומשחימים אותם מכל הצדדים מעבירים לסיר, מוסיפים כ- 1 ליטר מים, מביאים לרתיחה, מכסים מנמיכים את הלהבה ומבשלים שעה מחממים שמן זית במחבת. מוסיפים את הבצלים, השום והטימין ומטגנים עד שהבצל שקוף מוסיפים את העכוב ומבשלים על להבה נמוכה כ- 15 דקות מוסיפים את תוכן המחבת לסיר ומבשלים יחד עוד חצי שעה מפזרים על המנה את הפטרוזליה ומגישים עם אורז לבן

.jpg)
|