מַנְזַלֶה חַלַבִּיֶה
תבשיל בשר וחצילים
עם גרגירי חומוס
.jpg)

החומרים-ואופן ההכנה : 2 כוסות גרגירי חומוס - להשרות במקרר ל 24 שעות, לקלף !, לשטוף ולסנן, 2 חצילים גדולים - לפרוס לעובי של כ- 1ס"מ, לפזר על הפרוסות מלח, להשהות במסננת 3 שעות, לסחוט היטב ולטגן בשמן חם. . 4 בצלים גדולים - לחתוך לפרוס ולטגן עד הזהבה. 1 ק"ג בשר שומני (אסדו ללא עצמות טוב מאוד או שפונדרה) לחתוך לרבועים גדולים, ולטגן משניי הצדדים, בשמן חם כדיי לסגור אותו.
הבישול: להניח בסיר שכבת חצילים מטוגנים, מעליהם לפזר את גרגירי החומוס המבושלים, ומעל החומוס שכבת בשר, ומעל לבשר לפזר את הבצל המטוגן. להמשיך כך שכבות שכבות עד גמר החומרים. להכין 4 כוסות מים חמים להוסיף למים תבלינים כמו: אבקת מרק בשר או עוף, פלפל שחור, כמון, ובהרט. מוסיפים מעל כל השכבות את המים עד גובה התבשיל. לשים מכסה פנימי על השכבה העליונה כדי שלא יצופו במהלך הבישול ומעל הסיר את המכסה הרגיל לבשל להביא לרתיחה, ואז להעביר לתנור לחום נמוך של 120 מעלות בערך 12 שעות. שעה לפני המזיגה להסיר את המכסה הפנימי, להכניס כלי שיאפשר להניח את הסיר בשיפוע (בתוך התנור),זאת כדי להפשר להסיר את כל שמן שמצטבר מעל לתבשיל .
הדפס דף זה
מקור המתכון : גולשים
קורס חינם
אך לעשות כסף באינטרנט ללא ידע מוקדם !
|
|
|