לובְּיה (لوبية)
עם בשר הלוביה נהדרת כתוספת למנה עיקרית,
אך גם כמנה בפני עצמה.
מוגשת באופן מסורתי עם אורז לבן מבושל .
החומרים: 1 ק"ג לוביה טרייה וירוקה חתוכה לחלקים של 4 – 5 ס"מ 1 בצל גדול קצוץ 1 ק"ג בשר בקר לגולש חתוך למרובעים 1/2 כוס שמן זית 2 עגבניות מרוסקות 2 כפות רסק עגבניות 1 כף גדושה אבקת מרק עוף כפית פלפל שחור מים
אופן ההכנה: מחממים את השמן בסיר בישול (רחב ושטוח) , מטגנים את הבצל עד שיזהיב, מוסיפים את הבשר וסוגרים את בשר מסביב ומוציאים מהסיר. מכניסים לסיר את הלוביה,עגבניות,והפלפל השחור, ומבשלים תוך בחישה 10 דקות. מחזירים לסיר את הבשר. מדללים במים חמים את הרסק אבקת המרק, ומוסיפים לסיר, מוסיפים מים עד לגובה הלוביה והבשר ומבשלים על "פתיליה" או אש נמוכה מאוד למשך 4 שעות. מגישים חם לצד צלחת גדולה של אורז .
מקור המתכון: גולשים
.jpg)
|