.jpg)
החומרים :
12 קישואים בנוניים
למלית :
250 גרם בשר טחון
1/2 כוס אורז שטוף ומסונן
1/2 כפית קינמון
מלח
פלפל שחור
לתבשיל :
שמן לטיגון
100 גרם רסק עגבניות או 1/4 כוס רכז רימונים
מיץ מ -2 לימונים
מים לפי הצורך
1 כף הבקת מרק עוף
אופן ההכנה :
1 . שוטפים את הקישואים, מגרדים את הקליפה החיצונית ומוציאים
את ליבת הקישוא בעזרת מכשיר מיוחד (ראו להלן). מקפידים ששולי
הקישוא יישארו שלמים.
2. מערבבים יחד בשר, אורז ותבלינים. לשים את התערובת ביד,
עד שמתקבלת עיסה אחידה.
3. ממלאים כל קישוא בתערובת עד ל-¼ מאורכו.
4. מטגנים את הקישואים הממולאים מכל הצדדים בשמן חם עד להזהבה.
5. מניחים את הקישואים בסיר, מוסיפים מים עד לכיסוי, מוסיפים דבש
רימונים או רסק עגבניות, מיץ לימון ומלח.
6. מבשלים כשעתיים על אש נמוכה, עד שהנוזלים מתאדים.