פירות יבשים ממולאים
פאר הבישול הערבי, מתאים כמנה ראשונה או כמנה עיקרית לצד אורז לבן.

המרכיבים: ( 4 מנות) 12 משמשים מיובשים (גדולים ולא חצויים) 12 תאנים יבשים (גדולים) 12 שזיפים שחורים מיובשים (גדולים ורכים)
למילוי: 500 גרם בשר עגל טחון 4 בצלים גדולים 50 גרם צנוברים קלועים 1 כפית בהרט 1/2 כפית קינמון 1 כפית פפריקה מתוקה מלח
לרוטב: 1 בצל גדול 3 כפות שמן זית 2 עלי דפנה 1 כף קינמון 1 כפיות סוכר 1 כפית כורכום 1 כפית כמון
אופן ההכנה: משרים את הפירות היבשים במים רותחים עד שהם מתנפחים.
(זהירות לא יותר מידי !) ושמרים את מי ההשריה. יוצרים פתח קטן בכל פרי למילוי. קוצצים את הבצל דק דק ומטגנים בשמן עד שיזהיב ומעבירים לקערה,
מוסיפים את הבשר, הצנוברים והתבלינים ומערבבים היטב. ממלאים כל פרי במילוי. ומניחים בצד.
מכינים את הרוטב -
קוצצים את הבצל ומטגנים אותו בסיר רחב (לבישול המנה) על להבה נמוכה עד שהוא הופך שקוף, מוסיפים את התבלינים ומערבבים היטב. מסדרים את כל הפירות בסיר עדיף בשכבה אחת ויוצקים מעל את מי ההשריה רק
עד עד לכיסוי התבשיל . מבשלים על אש נמוכה כשעה. מגישים על מצע של אורז לבן חם.
מקור המתכון : גולשים
כמה כסף ובריאות ישארו לך בייד כל חודש,
כשתעבור לסגרייה האלקטרונית ?
|