עוף בזיתים
מתכון לעוף עם זיתים בניחוח בהרט וסומאק
.jpg)

החומרים: עוף טרי מחולק ל - 6 או 8 1/4 כוס קמח 3/4 כפית כמון 3/4 כפית אבקת זירעי כוסברה מלח לפי התעם 1 כפית כורכום פלפל שחור 1/2 כוס שמן זית 3 בצלים גדולים, חצויים ופרוסים 2 כוסות מים רותחים 2 כוסות זיתים ירוקים מגולענים
(במקור השתמשו בזתים שבורים שהוציאו להם את הגרעינים,
ולאחר השריאה של 12 שעות במים והחלפת המים לפחות שלושה פעמים,
להוצאת המרירות מהזתים)
3 כפיות סומאק
1 כפית בהרט
1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה שוטפים ומנקים את חלקי העוף. בקערה קטנה, מערבבים את הקמח עם הכמון, כוסברה התחונה, כורכום, ופלפל שחור. טובלים את חלקי העוף בתערובת ומנערים קלות כדי להוציא עודפי קמח. מחממים את ½ כוס שמן זית במחבת רחבה. מטגנים את חלקי העוף עד להשחמה . מוציאים את העוף מהמחבת ומנחים בצד. מטגנים את הבצל על אש גבוהה, בבחישה מתמדת כ - 5 דקות, עד שוא מתחיל להזהיב. מפזרים למעלה 2 כפיות סומק, מערבבים קלות ויוצקים לתוך קדירה (סיניה). מסדרים מלמעלה את העוף.
בקערה מערבבים את המים, עם כפית בהרט, מלח והזיתים,
מביאים לרתיחה על אש בינונית, מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים כ - 45 דקות.
מפזרים למעלה את יתרת הסומק והפטרוזליה הקצוצה.
מגישים עם אורז.
מקור המתכון : גולשים
|