"מדפונה"(מטפונה)
עוף טמון במדורה
שיטת הבישול בה קוברים את העוף בעומק האדמה על מצע
עשיר של גחלים לוהטים, מנחים את העוף ומכסים בעפר.
המיצרכים: תרנגולת, רצוי גדולה, ממין לא נחשב (מהקפאה) תבלינים - שום, אפשר ראש שלם, פפריקה, פלפל, עלי איזוב מיובשים, רוזמרין, הכל בכיוון של תיבול אגרסיבי. נייר אלומיניום שיספיק לעטוף את העוף כמה פעמים (המהדרין עוטפים בבוץ או מכניסים את העוף בנוצותיו כמנהג האבוריג’ינים... אנחנו איננו מהדרין) עצים לגחלים או פחמים, אבל בוערים היטב ולפחות כמה ק"ג כך שיכסו את העוף מכל הכיוונים. ציוד להוצאת העוף וטיפול בו לאחר ההכנה (מגש עץ, למשל) - ראה להלן.
אופן הכנה: לתבל את העוף. אפשר להכניס ראש שום וצרור עשבי תיבול פנימה. לא צריך לנקות את העוף. חשוב לעטוף אותו היטב - 3 שכבות לפחות, בנייר אלומיניום ללא פנצ’רים (חור יגרום לשריפת הארוחה). לחפור בור שהעוף ייכנס לתוכו בנוחות. להכניס פנימה חצי מהגחלים. להכניס את העוף העטוף. לכסות בשארית הגחלים. לכסות בעפר. ללכת. לחזור אחרי שעה וחצי בערך, להוציא בזהירות. וואריאציות: למלא בירקות שונים (בצל, עגבניה וכו' ). למרוח בחרדל. להכניס פרוסות דקיקות של ג’ינג’ר.
מקור המתכון: eshchar mich
כמה כסף ובריאות ישארו לך בייד כל חודש,
כשתעבור לסגרייה האלקטרונית ?
|