x
בניית אתרים בחינם
הפוך לדף הבית
הוסף למועדפים
שלח לחבר
 
 

מתכונים  מהמטבח

הערבי בישראל
 

  
   מדריך הדפסה וחיפוש    צור קשר    פורום    המומלצים    הטחינה    כתבות    תן חיוך    זכויות נכים ומוגבלים
 
    דף הבית
    תרבות האוכל הערבי
    על המאכלים המסורתיים
    תבלינים
    מילון ערבי-עברי-ערבי
    סלטים שונים
    סלטים דגנים וקטניות
    סלטים וירקות מבושלים
    מתכונים - ביצים וירקות
    מתכונים - דגנים וקטניות
    מתכונים - בצקים מאפים
    מתכונים - עם יוגורט
    מתכונים - מרקים
    מתכונים - דגים
    מתכונים - עוף
    מתכונים - ממולאים
    מתכונים - בשר /עגל
    מתכונים - טלה וכבש
    מתוקים, עוגיות ועוד
    תרופות בית !
גלילות פרגית במילוי
אורז וצנוברים
מתכון לירכי עוף נקיים מעצמות בגלילת אלומיניום.
 

 
החומרים ל-6 מנות:
למלית האורז -
1 ק"ג אורז ארוך
1/2 כוס שמן זית.
1 ליטר מים
1/2 כוס צנוברים קלויים.
1/2 כוס בשר כבש, טחון ומטוגן.
מלח.
פלפל שחור גרוס.
קורט אבקת מרק עוף.
פפריקה מתוקה.

לפרגית -
6 חתיכות ירך עוף, מנוקות וללא עור ועצם
6 חתיכות של נייר כסף.
מעט שמן זית.
פפריקה מתוקה.
פלפל שחור גרוס.
מלח.

אופן ההכנה לאורז -
מטגנים בסיר את האורז בשמן זית במשך 3 דקות.
מוסיפים את המים והתבלינים, מכסים ומבשלים במשך 5 דקות עד שהאורז חצי מבושל.
מסירים מהאש (במידה ונשארו מים יש לרוקנם). מערבבים את האורז עם הבשר והצנוברים.
מילוי הפרגיות:
מניחים על כל ירך של פרגית כ-2 כפות מתערובת האורז ומגלגלים את הפרגית כך שתכסה את האורז.
חותכים רדיד אלומיניום ל-6 יריעות, גדולות דיין לכיסוי הרמטי של הירך המגולגלת.
מושחים כל יריעה בשמן זית ומפזרים פפריקה מתוקה, מלח ופלפל שחור גרוס.
עוטפים כל ירך ביריעה נפרדת, כך שהחלק המשומן פונה כלפי הירך.
מניחים את הפרגיות המכוסות בתבנית עבה ומכסים במים עד חצי מגובהן. אופים חצי
שעה בתנור שחומם מראש (משתמשים בגוף העליון והתחתון של התנור) ל-180 מעלות.
מכבים את הצד העליון כעבור חצי שעה, פותחים את התנור ומוסיפים מים במידת הצורך,
המים צריכים להגיע עד לחצי מגובה הפרגיות. ממשיכים לאפות במשך כחצי שעה נוספת.

הדפס דף זה !

 
מקור המתכון : http://ifeel.co.il/page/11783
מתכון של השף חוסאם עבאס ממסעדת "אל באבור"
 
 
 
תודתי ניתנת לכל הבשלנים וכותבי המתכונים שאת עמלם
אנו מפרסמים באתר זה
וכל המוסיף יבורך
תודה