"בסליה"
עוף במיץ רימונים
מתכון מעולה מהמטבח הערבי.
המנה כל כך פשוטה להכנה והטעם...
מיוחד וחגיגי להגיש עם אורז לבן
.jpg)
החומרים ל 5 מנות גדולות : 1 כוס שמן זית 5 כרעיים מעוף טרי, מחולקים לירכיים ושוקיים 11/2ק"ג בצל יבש פרוס לטבעות מלח לפי הטעם או אבקת מרק עוף 1 כפית קינמון 1 כפית סוכר חום 21/2 כוסות של מיץ רימונים טרי חמוץ-מתוק, או 1/2 כוס תרכיז רימונים מהול ב-2 כוסות מים
אופן ההכנה : בסיר גדול (רחב) מחממים את השמן, מוספים את הכרעיים ומטגנים משני הצדדים, עד להזהבה מוציאים ומניחים בצד. מוספים לסיר את הבצל ומטגנים תוך כדי בחישה עד שהוא מזהיב מעט. שמים על הבצל את חלקי העוף ומתבלים במלח, פלפל שחור, קינמון והסוכר. יוצקים לסיר את מיץ הרימונים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים על להבה נמוכה מאוד. במידה ומבשלים בתנור (מומלץ) מחממים את התנור לחום המרבי ומנמיכים ל 140 מ' מבשלים למשך 4 שעות, עד שהתבשיל משחים והרוטב מצתמצם ומסמיך. מגישים חם על פיתה טאבון.
כמה כסף ובריאות ישארו לך בייד כל חודש,
כשתעבור לסגרייה האלקטרונית ?
|