מוסאחאן במקור זה תבשיל של אפרוחים היום מכינים את התבשיל בעיקר מבשר ירך עוף מנוקה מעצמות (פרגית)

המרכיבים: 6-12 אפרוחים או עופות קטנים חצוים לאורכם, או 1 ק"ג פרגית. 1 ק"ג בצל קצוץ 2 כוסות שמן זית 2 עגבניה גדולה 2 פלפלים ירוקים חריפים
200 ג"ר צנוברים 2 כפות גדושות סומק 6 פיתות בנוניות (פיתות טאבון) או פיתות עירקיות קטנות מלח פלפל שחור כף בהרט
אופן ההכנה: 1. שמים את האפרוחים או העופות בתבנית אפייה.
2. מתבלים במלח, פלפל, בהרט ו רבע כוס שמן זית ואופים עד שהם מוכנים. (לא ליבש !)
3. מטגנים את הבצל בכל יתרת שמן הזית, בטיגון איטי לא להשחים את הבצל, עד שהבצל מתרכך היטב, ואז מוספים את הצנוברים ומטגנים עד שהצנוברים יזהיבו, מוספים את הפלפלים ואחרי טיגון של 5 10 דקות את העגבניות ולהדות למשך 10 דקות. 4. מוסיפים את העוף למחבת עם הבצלים והעגבניות, ונותנים להם להתבשל יחד ללא תוספת נוזלים - לעוד 10 דקות תוך כיסוי הבשר ברוטב. לקראת הסוף, מתבלים במלח, סומאק, ומערבבים היטב. 5. מחממים בגריל את הפיתות טאבון, עד שהן חמות מאוד, נהיות קצת קריספיות. או אם משתמשים בפיתות ערקיות מכניסים לתנור לחימום בילבד. אנחנו צריכים לקבל 6 משטחים שעליהם יונח העוף והרוטב המוכן.
סידור המנה: מניחים כל פיתה כזאת בצלחת גדולה שנתן להכניס לתנור, על הפיתה מורחים שכבה של הרוטב עם הבצל, העגבניות, והצנוברים. מניחים עליה את העוף , יוצקים על העוף ועל הפיתה את יתרת הרוטב (נכון יש לנו בעיקר שמן, כי לא הוספנו שום מים ושמן זית זה כל הטעם) מכניסים לתנור ולאפות עד שהפיתות פריכות והעוף מתחמם היטב, חשוב שהנוזלים יספיגו את הפיתה בכל הטעמים הנהדרים האצורים בהם .
אוכלים בידיים. אוחזים את העוף ביד ואוכלים, קורעים פיסות מהפיתה, תובלים ברוטב חופנים בתוכה בצל מטוגן ועגבניות ומתענגים
הדפס דף זה !
מק מקור המתכון :
קורס חינם
אך לעשות כסף באינטרנט ללא ידע מוקדם !
|