.jpg)
סָיַאדִיָה דג באורז
תבשיל דייגים פשוט וטעים שמקורו בלבנון ומשם התפשט
לכל המזרח התיכון.
מצרכים:
2 כוסות אורז ארוך שטוף במים ומסונן. 4 בצלים גדולים קצוצים דק. מלח לפי הטעם. 1/4 כוס שמן זית. 4-6 פרוסות דג (לוקוס, פרידה או דניס) צלוי או מטוגן. 1/2 כפות כורכום. 4 כוסות מים חמים
אופן ההכנה: 1. מטגנים את הבצל בשמן הזית עד שמקבל צבע זהוב, מוספים את התבלינים והמים, מבשלים את הבצל עד שהנוזלים מיצתמצמים ל 3 כוסות הערך. 2. מכניסים את האורז לסיר הבצל ומבשלים 5 דקות (חצי בישול של האורז). 3. בסיר בישול רכב ושטוח שמים את חצי הכמות של האורז . 4. מוצאים את העצמות והעור של הדג . 5. מפזרים את הדג על האורז שבסיר הבישול, ומעל הדג מוספים את יתרת האורז והנוזלים. 6. מבשלים כ- 1/2 שעה על אש קטנה.
.jpg) מגישים חם
מקור המתכון: גולשים
לעשן בכל מקום !
ולהיפטר מהתמכרות לסיגריות !
|
|
|