דג מבושל בפלפל אדום לתבשיל זה הדג הטוב ביותר זה לוקוס דקר, או בורי ים.
.jpg)
החומרים: דגים בנוניים לפי מספר הסועדים 1 כוס שמן זית לטיגון 2 בצלים קצוצים על כל דג 4 שיני שום קטוש על כל דג 1/4 כוס כוסברה קצוצה על כל דג 1/4 כפית סודניה או שטה טחונה 1/4 כפית פלפל יבש אדום מתוק טחון או פפריקה מתוקה. 1/4 כפית כמון 1/4 כוס מיץ מלימון טרי
אופן ההכנה: נקה חתוך לפרוסות של 2 סמ' והמלח את הדג מספר שעות לפני הבישול. טגן את הדג 5 דקות מכל צד ללא ציפי בשמן זית חם, השגח שלא ידבק. הפרידו את העצמות, העור, הראש מהדג והשאירו רק את הבשר הנקי. את העצמות[ העור והראש הכניסו לסיר עם 2 כוסות מים ובשלו חצי שעה, סנן ושמור את הרוטב. טגנו את הבצל בשמן שבו טיגנו את הדג עד שהבצל יזהיב והכניסו את השום לטיגון של דקה שניים שלא יחרך. נקזו את יתרת השמן והעבירו לסיר רחב ושטוח. סדרו את פלחי הדג על הבצל , הוסיפו את התבלינים, וקורט מלח לרוטב שיצרנו. מיזגו את הרוטב על הדג, הוסיפו מים חמים עם יש צורך עד לגובה הדג. ובשלו על אש קטנה כשעה, הוסיפו את מיץ הלימון, פזרו מעל את הכוסברה. טעמו את הרוטב ועם יש צורך הוסיפו עוד תבלינים ולימון, כסו את הסיר, ובשלו לעוד 15 דקות. להגיש עם רוטב ולחם ערבי.
המתכון: גולשים
כמה כסף ובריאות ישארו לך בייד כל חודש,
כשתעבור לסגרייה האלקטרונית ?
.jpg)
|