דג מטוגן
כל הדגים הקטנים מהברבוניה , ערס, שורי, סולטן הברהים, בורי וכ"ו
טובים לטיגון.

החומרים : דג בגודל מנה ובגודל המחבט שיש לנו, דג מטוגן לא פורסים ! העור שומר העסיסיות של הדג. שמן זית לטיגון עמוק קמח לציפוי הדג מלח פלפל לבן לימון טרי להגשה
אופן ההכנה: לנקות את הדג לגזור את הסנפירים אך להשאיר את הראש, (להוציא את הזימים) והזנב (יש שמוצאים את העניים למען לא יסתכל הדג אליהם בזמן האכילה). ליצור בסכין חתכים בחצי העומק, לרוחבו של הדג. לתבל במלח ופלפל בפנים ובחוץ, להכניס למקרר למספר שעות (בכדי שהתיבול יחדור לבשר הדג). להוציא מהמקרר כשעה לפני הטיגון שהדג יקבל את חום החדר. לחמם במחבט שמן זית לטיגון עמוק , לפני הגיעו לחום המרבי, צפה את הדג בקמח, והכנס לשמן. כדי שלא ידבק הזז את הדג בשמן (רק בתחילת הטיגון) טגן משני הצדדים עד שעור הדג משחים . להוציא את הדג ומיד למזוג עליו את הרוטב הרצוי או לסחוט עליו מיץ מלימון טרי. באותו השמן לאחר סיום טיגון הדגים, מטגנים פיתות ערביות משני הצדדים עד שיזהיבו. הניח את הדג על מצע של עלי חסה וקשט את צלחת הדג עם פטרוזיליה, צנוניות, פלחי לימון ובצל ירוק. להגיש חם
הדפס דף זה !
מקור המתכון: גולשים
קורס חינם
אך לעשות כסף באינטרנט ללא ידע מוקדם !
|