קציצות דגים בטחינה
קציצות דג בטחינה מאפשר לנו להשתמש בבשר
דג פילה גדול כמו ארצ'לה או לוקוס,
ולהנות ממרכם הטחינה עם תעם עדין של דג בטחינה.
החומרים: 1 ק"ג פילה דג טרי (פלמידה, לוקוס) טחון 6 שיני שום כתושות 1 כוס פטרוזיליה קצוצה 4 כפות פירורי לחם 2 ביצים מלח ופלפל שחור טחון טרי 1 כפית פפריקה מתוקה פפריקה חריפה לפי הטעם 1/4 כפית קינמון 1/4 כפית אגוז מוסקט טחון 3 בצלים קצוצים דק מאוד ומטוגנים
לטיגון: 1 כוס קמח שמן לטיגון חצי עמוק
לטחינה: 11/2 כוסות טחינה גולמית לימונים 2סחוטים 6 שיני שום כתושות מלח לפי הטעם 11/2 כוסות מים
לקישוט: 100 גרם צנוברים מטוגנים
אופו ההכנה: שמים בקערה את כל מרכיבי הקציצות, מערבבים היטב ומשהים במקרר לשעתיים. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות צלזיוס). צרים קציצות עגולות ושטוחות במקצת, מקמחים ומטגנים בשמן עמוק עד להזהבה. מוציאים ומסדרים בתבנית אפייה בשכבה אחת. מכינים טחינה דלילה . יוצקים את הטחינה על הקציצות, זורים את הצנוברים ואופים 10 דקות. מגישים חם עם פיתות.
הדפס דף זה !
מקור המתכון : http://www.ynet.co.il/ency/1,7340,L-6028,00.htm
לעשן בכל מקום !
ולהיפטר מהתמכרות לסיגריות !
.jpg)
|