דג בטחינה
שילוב מנצח של תעמים, טחינה עדינה עם דג
מטוגן בבישול קצר ויש לנו את מנת הדגל של
מטבח הדגים הערבי.
חומרים ל-4 סועדים:
8 פרוסות בעובי 2 ס"מ של דג בורי ים טרי
או 4 פרוסות בעובי 2 ס"מ של דג לוקוס לבן
שמן לטיגון עמוק 2 כוסות טחינה מוכנה (קישור למתכון שבאתר)
3/4 כוס מים
מיץ מלימון אחד מלח
חצי כוס פטרוזליה קצוצה גס
חצי כוס צנוברים צטוגנים
אופן ההכנה:
ממליחים את הדג מחממים במחבת את השמן ומטגנים את הדגים עד שיזהיבו (ללא ציפוי !) לאחר הטיגון מניחים בתבנית הבישול. מוספים להטחינה את כוס המים והלימון ומערבבים, כך שתהיה דלילה .
מחממים תנור ל- 180 מעלות צלסיוס. יוצקים את הטחינה הדלילה מעל לדגים, מפזרים את הצנוברים והפטרוזליה
ומכניסים לתנור ל-10 דקות. מוציאים מן התנור ומשאירים להיתקרר, אפשר גם בהמקרר, ומגישים
מקור המתכון : גולשים
קורס חינם
אך לעשות כסף באינטרנט ללא ידע מוקדם !
.jpg)
|