נזיד עדשים
עם עלי סלק
.jpg)
החומרים:
11/2 כוסות עדשים חומים או ירוקים, מושרים במים לפחות 4 שעות. 11/2 חבילה עליי סלק 3/4 כוס בצל קצוץ צרור כוסברה ירוקה או כרפס (סלרי עלים) קצוץ. 5 שיני שום 3/4 כוס (או לפי הטעם) מיץ לימונים טרי 1 כף קמח מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
אופן ההכנה:
לשטוף את העדשים היטב לאחר ההשריה, וסנן את המים. הכנס לסיר עם ליטר מים ובשל עד שהעדשים נמעכות בקלות בין האצבעות. בסיר הבישול טגן את הבצל בשמן עד שיזהיב, הוסף את השום, הסלרי או הכוסברה, והמשך בטיגון לעוד 5 דקות. הוסף את עלי הסלק והמשך לאדות (ללא תוספת מים) עד שהסלק יתרכך ויאבד את צבעו. מידי פעם ערבב את התבשיל. הוסף את העדשים עם הנוזלים ערבב והמשך לבשל, הוסף את מיץ הלימון, המלח, והפלפל לפי הטעם. בכוס מים קרים המס את כף הקמח והוסף לתבשיל תוך כדי בחישה מהירה, מתקבל נזיד סמיך ועשיר, עם יש צורך הוסף מים לקבלת הסמיכות הרצויה . להגיש סמיך וחם
הדפס דף זה !
מקור המתכון:
גולשים
קורס חינם
אך לעשות כסף באינטרנט ללא ידע מוקדם !
|