מרק בשר למוגרביה/מפתול
מוגרביה/מפתול קוסקוס ערבי בלדי
המוגרביה מיוצרת מקמח חיטה לבן ולא מסולת כמו הקוסקוס
הצפון אפריקאי.

המרכיבים :
11/2 טלה מומלץ שמן חתוך לקוביות גדולות . או בשר צלעות עגל או שפונדרה עגל 3 ליטר מים רותחים 2 ק"ג בצלים קטנים (היום זה נקרה בצל פנינה) 1/2 כוס שמן זית או "סמנה" ( מרגרינה מזוקקת, להשיג בחנויות של ערבים) 1/2 ק "ג חומוס (רצוי אורגני או בלדי), מושרה או מבושל חצי בישול 1/2 ק"ג קוסקוס בלדי מתובל (להשיג בחנויות ערביות) או מוצר חדש מחברת "אוסם" בשם "פתיתי קוסקוס ישראלי", המקור הוא במיטבח הערבי ישראלי, שם הוא ידוע גם בשמות: מפתול ומוגרבייה. ומיוצרים אותו מקמח מלח או אבקת מרק בשר פלפל שחור טחון טרי קינמון פלפל אנגלי טחון 4 קישואים פרוסים לפרוסות (לא הכרחי) 1/2 כרוב בשלמותו (לא הכרחי) 4 גבעולי סלרי (לא הכרחי) צרור פטרוזיליה קשור (לא הכרחי)
אופן ההכנה :
מבשלים את הבשר, והחומוס ב- 3 ליטר מים רותחים עד לריכוך (אפשר בתוספת של הירקות הירוקים) בסיר אחר מטגנים את הבצל בשמן (או "סמנה") עד שהוא שקוף. כשהבשר מבושל מוספים את הבצל המטוגן. מתבלים בפלפל אנגלי, קינמון, מלח או אבקת מרק ופלפל שחור, לפי הטעם. את הקוסקוס שמים במסננת ומניחים אותה בסיר בו מתבשל הבשר (אפשר להשתמש בסיר קוסקוס) מכסים ומבשלים מעל להבה בינונית כ- 45 דקות עד שהקוסקוס מוכן (לא רך מדי אך ספוג בטעמי התבשיל ( . מגישים בדומה לקוסקוס מסדרים את הקוסקוס על צלחת רחבה ומניחים מעל את הבשר והירקות.
את המרק יוצקים מעל או מגישים בצד.
הדפס דף זה !
מקור המתכון:
כמה כסף ובריאות ישארו לך בייד כל חודש,
כשתעבור לסגרייה האלקטרונית ?
|