מרק עדשים חומות/ירוקות
מרק חורף טיפוסי, סמיך ומשביע, שמשמשי לחימום הבטן ולשובע.
.jpg)
החומרים:
3 כוסות עדשים, מושרים במים 12 שעות. 1/2 כוס אורז (לא חייב) שטוף מסונן ומיובש 200 ג"ר שומן בקר מומס או שמן זית 3 בצלים קצוצים 11/2 כפות אבקת בשר 3 ליטר מים חמים
אופן ההכנה:
מכניסים את העדשים לסיר עם מים חמים ומבשלים עד שניתן למעוך את העדשים בקלות בין האצבעות. מעבירים עם הנוזלים למעבד' מזון, הוסף מים לסמיכות הרצויה. בסיר הבישול לטגן את הבצל בשומן עד שיזהיב. העבר את העדשים חזרה לסיר הבישול,הוסף את אבקת המרק , וזה הזמן להוסיף את האורז אם רוצים , מבשלים על אש נמוכה למשך 15 דקות. מגישים עם "קרוטונים" עשויים מפיתה חתוכה לרבועים קטנים ומטוגנת בשמן זית.
מקור המתכון :
גולשים
כמה כסף ובריאות ישארו לך בייד כל חודש,
כשתעבור לסגרייה האלקטרונית ?
.jpg)
|