מרק פריקה ובצלי שאלוט
מרק ערבי מיוחד עם רוטב טבילה (הוא הרוטב הלימוני
המוגש במקומות רבים מעל מנות חומוס)

המרכיבים:
שמן זית 15-16 בצלי שאלוט, קלופים, שלמים 1 כוס פריקה גרוסה דק מלח פלפל שחור גרוס גס פלפל אנגלי גרוס גסx
לתטבילה: תטבילה הוא הרוטב הלימוני המוגש במקומות רבים מעל מנות חומוס, במתכון הזה הוא משמש להגשת המרק.
מיץ מ-2-3 לימונים 2-3 שיני שום קלופות וכתושות 1 פלפל חריף ירוק טרי
אופן ההכנה: מחממים שמן זית בסיר בינוני. מטגנים בצלי אשלוט עד שהם מזהיבים היטב ונצרבים. מוסיפים פריקה ומטגנים במשך דקה. מתבלים במלח, פלפל שחור גרוס גס ופלפל אנגלי גרוס גס. מוסיפים מים רותחים עד ס"מ אחד מעל כיסוי תכולת הסיר. מבשלים על אש קטנה
במשך 40-45 דקות עד שמתקבל מרק בעל
מרקם סמיך. טועמים ומתבלים שוב במלח, פלפל ופלפל אנגלי. מכינים תטבילה: מרסקים את כל החומרים במעבד מזון, או לחילופין קוצצים ידנית שום ופלפל
חריף ומערבבים ידנית עם מיץ הלימון.
מגישים:
יוצקים מרק לקערות ומגישים את קערית התטבילה במרכז, כך שכל אחד יוסיף לעצמו תטבילה כרצונו.
הדפס דף זה !
מקור המתכון :מתכון של דוחול ספדי, מסעדת "דיאנא", נצרת
קורס חינם
אך לעשות כסף באינטרנט ללא ידע מוקדם !
|