צלעות טלה על פריקי
עם פטריות חורש
ותרד ערבי/טורקי
מרכיבים: 6 צלעות טלה - קטנות, החלק של הסינטה 1 כוס/ות פריקי, חיטה ירוקה מעושנת 6 פטריות חורש - גדולות, חתוכות לרצועות 1 צרור / חבילה תרד טורקי 6 כף/ות יוגורט בצל - קצוץ דק ומטוגן שום - פרוס ומטוגן שמן זית סומאק
אופן ההכנה: ככה עושים:
את הפריקי משרים במים לאיזה שעה, יש להקפיד לקנות טרי ומאיכות טובה. את הבצל והשום מטגנים בשמן זית (עדיף בנפרד, השום יותר נחמד ממש יבש) ומסננים מהשמן. את התרד שוטפים אבל לא צריך ליבש לגמרי. את הפטריות מנקים עם מגבת לחה וחותכים לרצועות (אם הפטריות קטנות אפשר להשאיר שלמות) את הצלעות מפלפלים ומשמנים, אפשר גם לשים סומאק. משאירים אותן בחוץ שיגיעו לטמפרטורת החדר.
בישול טיגון והרכבה:
את הפריקי עושים כמו אורז. מחממים בסיר עם מעט שמן זית ומעט מלח (בערך כפית לכוס).
אם רוצים חריף אפשר לטגן בשמן צ'ילי יבש לפני שמכניסים את הפריקי.
אם הושרה כמו שצריך וספג מים אז מספיק מים ביחס אחד לאחד.
מוסיפים מים, מביאים לרתיחה, מבשלים על אש קטנה עשר דקות רבע שעה עד שמוכן.
כדאי להשאיר מכסה סגור לעוד עשר דקות אחרי שמכבים את האש. כשהפריקי מוכנה מערבבים עם הבצל והשום המטוגנים.
במקביל אפשר להתחיל עם הפטריות – לטגן על אש קטנה/בינונית עם השמן שסונן מהבצל
המטוגן ועם סומאק. אפשר להוסיף גם זעתר טרי מהגינה. כשהפטריות מוכנות אפשר להוסיף את התרד. כשעלי התרד נובלים מורידים לצלחת. במקביל מטגנים את הצלעות על אש גבוהה, תוך כמה דקות הן מוכנות.
מכסים את הצלחת בשכבה של פריקי ועליה פטריות ותרד.
מתבלים בלימון ומלח לפי הטעם (מעט מלח, הרבה לימון) ובשלב הזה אפשר לטפטף יוגורט על כל העסק.
אני גם אוהב פלפל ירוק חריף קצוץ דק על היוגורט. למעלה מניחים את הצלעות וממליחים אותן לסיום.
.gif)
מקור המתכון :

|