מרק תרד עם יוגורט
תרד במטבח הערבי זה סאבנח וכל משאו אחר -תרד,תרד טורקי,עלי סלק
וכדומה זה רק תחליף !
מרכיבים:
500 גרם תרד - טרי (ראה קוטרת)
1 בצל - קצוץ 2 כף/ות שמן 1 כרישה - קצוצה (או שלושה-ארבעה בצלים ירוקים, קצוצים דק) 0.5 כוס/ות אורז - שטוף ומסונן יוגורט - שני גביעים 1 שום (שיניים) - שן כתושה (אפשר ומומלץ יותר) 0.5 כפית/ות כורכום - לא חובה מלח פלפל שחור
אופן ההכנה: שוטפים את עלי התרד הטריים בקערה מלאה במים. מסננים וחותכים לחתיכות גדולות (לא קוצצים). מחממים את השמן בסיר גדול ומטגנים את הבצל עד שיתרכך ויקבל גוון חיוור. מוסיפים את התרד, מערבבים ומטגנים קלות. מוסיפים את הכרישה (או הבצלים הירוקים הקצוצים) ואת האורז. מכסים בארבע כוסות מים, מתבלים במלח ופלפל, מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה כ–15 דקות, עד שהאורז והתרד רכים. יש להקפיד שהאורז לא יהפוך רך מדי ועיסתי. בינתיים – טורפים את היוגורט עם שיני השום הכתושות. כשהאורז והתרד מוכנים, מוסיפים את תערובת היוגורט והשום למרק וטורפים היטב. מחממים, אבל לא נותנים למרק להגיע שוב לנקודת רתיחה, כדי שלא יקריש. ניתן להוסיף קורט כורכום למרק, בזמן שהאורז והתרד מתבשלים. הכורכום יוסיף למרק גוון צהוב חיוור ויפה.
מ .jpg)
קורס חינם
אך לעשות כסף באינטרנט ללא ידע מוקדם !
.jpg)
|