שיפודי עוף ביוגורט ובהרט
משרה מיוחדת לחלקי עוף על גחלים

המרכיבים: 1/2 ק"ג חזה עוף 1 גביע יוגורט אורגני 1 בצל גדול, חתוך לקוביות גדולות 1 כף לימון כבוש או קליפה מלימון אחד, לקלף לסרטים 1 כף בהארט צרור קטן כוסברה קצוצה גס מלח ים גס לימון שיפודי במבוק קטנים עם "ידית"
אפן ההכנה: חותכים את חזה העוף לרצועות ארוכות וצרות. מערבבים בקערה: יוגורט, בצל, כוסברה, בהרט, לימון כבוש או סרטי קליפת לימון טרי. מוסיפים פנימה את רצועות העוף ומערבבים, משאירים לפחות חצי שעה ולא יותר משלוש שעות. מוציאים את רצועות העוף מהמשרה, אבל לא מנערים, כך שישארו עטופים ביוגורט ובתבלינים ומשחילים על השיפוד, כל רצועה על שיפוד אחד, כשדוקרים מספר פעמים ופותחים את הבשר (כמו שמעבירים מחט). אפשר גם להתחיל או לסיים בקוביית בצל. משמנים את רשת הגריל בבצל טבול בשמן זית ומניחים את השיפודים על הגריל. צולים 2 דקות מצד אחד, הופכים, צולים 3 דקות מהצד השני ומורידים מהאש. מפזרים מעל מלח ים גס, וסוחטים מעט לימון טרי.
מקור המתכון:http://www.2all.co.il/web/Editor.aspx?file=PAGE27.asp&SubjRowID=747952&SubjID=27
|