מרק פריקה
.jpg)
בכל מקום בעולם שיש בו קהילות ערביות אתה מוצא את הפריקה.
זה מוצר מקורי מהאזור שלנו. "השעורה מבשילה מיד אחרי הפסח,
בעוד שהחיטה מבשילה רק בתקופת שבועות.
הימים האלו בין פסח לשבועות הם הימים הכי מסוכנים לחיטה.
זה כבר צמח, זה כבר קיבל את מנת הגשם שלו,
ורוח שרבית או גשם מיותר אחד וכל התבואה הולכת.
מה זה שידפון? שידפון זה כשהחיטה חוטפת מכת חום ולא מתייבשת
בהדרגה ואז היא מצטמקת ונהיית שדופה.
אם בא אויב בתקופה הזאת וזורק גפרור, כל החיטה נשרפת. "כדי לתת לחקלאים איזשהו ביטחון בתקופה הזאת,
לוקחים את החיטה כשהיא ירוקה אבל כבר בגודל המקסימלי שלה ושורפים
את השערות של החיטה על להבה עד הגרגרים.
האש מייבשת את הגרגרים ומעשנת אותם.
אחר כך פורסים את המגשים בשמש ליבוש נוסף.
היתרון הוא שאפשר לאכול את החיטה מיד והעישון גורם לחיטה להחזיק
מעמד לאורך זמן ולא להיפגע מתולעים.
אחר כך לוקחים את החיטה הירוקה, אחרי ששרפו אותה, ושוברים אותה.
וזה הפריקה (גרש בעברית) שלנו".
החומרים: 2 כוסות פריקה 1 בצל 2 שיני שום 1 צרור פטרוזיליה קצוצה 2 כפיות מלח חצי כפית פלפל שחור חצי כפית בהרט 1 כפית כוסברה יבשה 1.5 ליטר ציר עוף
אופן ההכנה: משרים את הפריקה במים למשך חצי שעה. מטגנים את הבצל והשום בסיר עד להזהבה.
מוציאים את הפריקה מהמים ומוסיפים לסיר, מערבבים במשך 10 דקות.
מוסיפים את ציר העוף, מביאים לרתיחה ומבשלים לפחות 40 דקות.
מוסיפים את התבלינים ואת הפטרוזיליה מוסיפים דקה לפני ההגשה.
מקור המתכון:
של אודה עלי
לעשן בכל מקום !
ולהיפטר מהתמכרות לסיגריות !
|